Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet tenni hogy légiesebb...

Mit lehet tenni hogy légiesebb, könnyebb legyen a tiramisu krémem?

Figyelt kérdés

Egyszer igazán istenire sikerült, szinte "buborékos", szuperkönnyű, habos volt a krém a babapiskóták között, de a mai napig nem tudom, hogyan értem el ezt...Valakinek nincs valami bevált praktikája?


Lehet, hogy a tojásfehérjével van a baj?


2010. jún. 17. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
én még sose tettem tojásfehérjét a tiramisuba....
2010. jún. 17. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Ó. Én már régóta azt a receptet használom, ami a szarvasi mascarponén van...és ott a tojásfehérjés megoldás szerepel. De most utánaolvasgattam itt a GYK-n, és találtam egy olyan megoldást, miszerint se tojássárgáját, se tojásfehérjét ne rakjak bele, csak Hulalat, és akkor stabilan fog állni, nem is folyik szét...Hát. Majd megpróbálom akkor ezt.
2010. jún. 17. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:
először a tojássárgáját kell nagyon habosra,majdnem fehérre keverni és utána bele a mascarpone. Tojásfehérjét én sem szoktam belerakni, az eredetiben biztos nincs.
2010. jún. 17. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sosem rakok bele tojást.Mindig jó volt.Csak tejszínből,habfixálóból,mascarponéból,cukorból csinálom a krémet.
2010. jún. 17. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A Hulala tejszín,az tényleg nagyon jó,szerintem is érdemes lenne azzal megpróbálnod.
2010. jún. 17. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is azt a receptet használom, ami a dobozon van. Tökéletes mindig. Lehetséges, hogy a tojáshabod nem megfelelő állagú, és összetörik, amikor hozzá kevered a többi alapanyagot.

Próbáld úgy, hogy a szükséges cukrot másként osztod el. A tojáshabba tegyél többet. Amikor kezd habbá verődni, lassan csorgasd bele a cukrot. Addig verd tovább, amíg fényes, félig krém-félig hab lesz. Már nem folyós, de még nem kemény. Így keverd hozzá a többi dolgot, akkor nem törik össze. A Mascarponét nagyon hűtsd be felhasználás előtt, ez nagyon fontos! Amikor a tojás sárgáját fehéres-habosra keverted, akkor tedd hozzá a krémsajtot, és keverd tovább habverővel. Ha elég hideg a Mascarpone, azt is habbá tudod verni. Ekkor megy bele a tojáshab.

Így tökéletes lesz:)

2010. jún. 18. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Sz

Mi is Hulalával csináljuk a szállodában cak mi 3:1arányban keverve Hulala:sima tejszín mert a Hulala nagyon édes és kemény hab lesz.

Egy cukrász:-))

2010. jún. 19. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! :) Kipróbáltam Hulalával, tökéletes lett, szépen lehetett szeletelni, az íze pedig...mmmm...isteni. :) Legközelebb a 08:19-es válaszoló verzióját is kipróbálom, aztán egyszer csak klappol majd minden:D
2010. jún. 20. 13:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!