Mit lehet tenni hogy légiesebb, könnyebb legyen a tiramisu krémem?
Egyszer igazán istenire sikerült, szinte "buborékos", szuperkönnyű, habos volt a krém a babapiskóták között, de a mai napig nem tudom, hogyan értem el ezt...Valakinek nincs valami bevált praktikája?
Lehet, hogy a tojásfehérjével van a baj?
Én is azt a receptet használom, ami a dobozon van. Tökéletes mindig. Lehetséges, hogy a tojáshabod nem megfelelő állagú, és összetörik, amikor hozzá kevered a többi alapanyagot.
Próbáld úgy, hogy a szükséges cukrot másként osztod el. A tojáshabba tegyél többet. Amikor kezd habbá verődni, lassan csorgasd bele a cukrot. Addig verd tovább, amíg fényes, félig krém-félig hab lesz. Már nem folyós, de még nem kemény. Így keverd hozzá a többi dolgot, akkor nem törik össze. A Mascarponét nagyon hűtsd be felhasználás előtt, ez nagyon fontos! Amikor a tojás sárgáját fehéres-habosra keverted, akkor tedd hozzá a krémsajtot, és keverd tovább habverővel. Ha elég hideg a Mascarpone, azt is habbá tudod verni. Ekkor megy bele a tojáshab.
Így tökéletes lesz:)
Sz
Mi is Hulalával csináljuk a szállodában cak mi 3:1arányban keverve Hulala:sima tejszín mert a Hulala nagyon édes és kemény hab lesz.
Egy cukrász:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!