Az olasz tiramisu szárazabb, mint a Magyarországon elterjedt?
Figyelt kérdés
Van a jó krémes, meg van az a fajta, amit szinte már szeletelni lehet, annyi benne a babapiskóta. Nem tudjátok, hogy Olaszországban melyik a jellemzőbb? Milyen az eredeti autentikus tiramisu? Tud valaki jó receptet?2011. okt. 31. 19:58
1/3 anonim válasza:
Szia!
Olaszországban csak a lágy, szinte folyékony verzió létezik.
Elfolyik a tányérodon:
3 tojás sárgája + 2 evőkanál cukor + fél vaniliacukor + csipet só + fahéj összekeverése után belekeveresz 25 dkg mascarpone sajtot. Utána add ehhez a 3 tojásfehérje felvert habját. Könnyű krémet kaptál, amit kávéba áztatott babapiskótára (inkább savoardira) adagolhatsz ki.
Ennél finomabb nincs.
2/3 anonim válasza:
Én is ezt láttam/hallottam attól a kis angol főzős csávótótól(híres, de nem ugrik be a neve:), egy olasz cukrász ipsével csinálták meg az eredeti olasz tiramisut Olaszországban és úgy készítették, ahogy azt az előző leírta.
Még csodálkoztam is, hogy kézzel verik fel a tojásfehérjéket, meg azon is hogy nyersen teszik bele a tojást!?! :)
3/3 anonim válasza:
Én a nyers tojás miatt (pláne, hogy gyerekek is vannak a családban) egyszerűbben készítem. A mascarponet csak felvert tejszínhabbal lazítom. Így is jó, és nincs szalmonella veszély...pláne nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!