Mi az a tiramisu? Hogyan tàlaljuk?
A leírásod alapján tudod, mi az a tiramisu, recepted is van, és tudod, hogyan készül... miért kérdezed meg, hogy mi az? Ne tegyél bele nyers tojást, ha zavar.
A hagyományos kávés-kakaós változaton kívül gyümölcsökkel is készítheted.
Egyszerű tiramisu tojás nélkül. És finom is:
- babapiskótákat beáztatod likőrös kávéba
- mascarponét kikavarod felvert tejszínhabbal
Majd a kettőt rétegezve belerakod egy edénybe. A tetejét pedig leszórod kakaóporral, és mehet a hűtőbe. És nincs szalmonellaveszély...
Szia!
Én szarvasi mascarponét szoktam venni, a dobozában (a tető belsején) van tiramisu recept, aszerint szoktam elkészíteni. A tojástól eleinte én is féltem, de ha belegondolok, vannak olyan sportolók is például, akik esznek/isznak nyers tojást. Ráadásul a tojást is, és a kész tiramisut is hűtőben tárolom, és ez a recept nekünk annyira ízlik, hogy a fél kg mascarponéból készült édesség mindig elfogy egy nap alatt. :) Nem nagyon van ideje megromlani.
Az a lényeg, hogy amikor KÜLÖN CSÉSZÉBEN felütöd a tojást, győződj meg róla, hogy sem ránézésre, sem pedig "szagra" nincs semmi baja. Ja, és mindenképp jó alaposan mosd meg, mielőtt feltörnéd. Így nem lehet tőle semmi bajod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!