Sütés fedővel. Az olaj miért pattog és csapódik ki?
Figyelt kérdés
Ráteszem a serpenyőre a fedőt. Bepárásodik, és visszacsöpög az olajba, amitől elkezd durrogni, és összepiszkol mindent, sőt rám is jutott már. Van valami praktika erre?2011. márc. 25. 13:13
1/6 anonim válasza:
fedő nélkül süsd vagy olyan fedővel, ami elvezeti a párát
2/6 A kérdező kommentje:
üveg fedő, és van rajta ilyen kis fém lyuk. Erre gondolsz?
Pont azért szerettem volna fedővel sütni, mert sokszor pattog amúgy is, és így is összepiszkítottam vele a falat férjem legnagyobb örömére. Lelkemre kötötte hogy ezentúl csak fedővel süssek.
Levesben főtt csirkecombot szoktam kirántani, és abból hiába csöpögtetem ki előtte mindig jön még folyadék.
2011. márc. 25. 13:25
3/6 anonim válasza:
Tegyél egy kis sót az olajba, akkor nem fog fröcsögni.
4/6 A kérdező kommentje:
Tényleg? Erről még nem is hallottam! Köszönöm!!!!
2011. márc. 25. 13:43
5/6 anonim válasza:
Nekem ilyenem van: [link]
Nagyon jó, nincs lyuk a fedőn, de valahogy úgy van megcsinálva, hogy oldalt pont elszökik a gőz, ezért ha leemeléskor nem csöpögtetem bele az olajba, akkor egyáltalán nem megy bele. Baromi drága, de már csak ezért is megéri szerintem, nem is számítottam rá, hogy ilyet tud :D
6/6 A kérdező kommentje:
A Tefal nagyon szuper! A legjobb dolog amit valaha kitaláltak!
Biztos szuper a sütő!
2011. márc. 25. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!