Finomabb lesz a sertéspörkölt, ha zsírral csinálom?
A "jó zsírt" úgy mondja az eladó, hogy "sült zsír"!
Vagyis nem a hidegen préselt, hanem a valódi, hagyományos módon kisütött zsír.
Éppen ezért, ha teheted, te is szagolj bele, mielőtt megveszed, mert én is jártam már úgy, hogy az viszont túl volt sütve, és érződött rajta az égett szag.
A hentesnél vegyél zsírt. Ha nem nagyon barna,akkor nem égett. Én szoktam venni zsírszalonnát,és azt sütöm ki. Vagy,ha nincs,akkor libahájat.
M inden étel jobb ízű zsírral,és egészségesebb is. Csak akkor használok olajat,ha bő zsiradékban kell sütni valamit,vagy a salátákhoz.
Tényleg egészségesebb is, mint az olaj? Mert mindenhol azt nyomják, hogy ne zsírral főzzünk. Ez is csak egy ilyen újkeletű fitnesszvelnessz hóbort? :))
Akkor a zsírnak se nem fehérnek, se nem túl barnának, hanem közepesen barnának kell lennie? (Elnézést a hülye kérdésekért, de teljesen járatlan vagyok a témában.)
A zsírtól nem nő a koleszterinszinted (ahogy azt hitték) és le se rakódik ha nem kilószám eszed.
Zsír nélkül a zsírban oldódó vitaminok nem szívódnak fel. Kell a zsír a szervezetnek, ne edd kilószám akkor nincs gond.
Mi mindent zsirral főzünk. Veszek a piacon 2 kg zsirszalonnát
kisütjük, és van egy kis töpörtyű is napokig. Emellett minden étel finomabb, és a zsiros kenyér se kutya. Olaj max. kisütögetéshez való.
a zsír 100 % zsírból van, ém nem tudom ti milyen vizet láttok belőle kisülni.
én gyakran kényszerülök "bótizsírt" venni, de ugyanúgy működik, mint bármely más zsír. egyformán olvad, terül,melegszik, majd apró buburékokban sülni kezd. nem fröcsköl , nem csapkod. ha ilyet tesz azt már a beletett hústól származó víztől teszi. szerintem.
szóval fehér, dobozos zsírral is lehet kiváló pörköltet készíteni.
Örömmel olvastam a hozzászólásokat,én is zsírpárti vagyok néhány évtizede. Nálunk még a fritőzben is zsír figyel, mondjuk ebben benne van a tevékenységem is.
Nos a "jó" zsír ismérvei:
-sohasem hófehér, hanem KISSÉ sárgás
-enyhén tepertőre emlékeztető pörzs-illatú, de nem égett
-általában maszek gyártónál kapható, 700-800 forintos kilónkénti áron.
-állaga "ikrás", nem kenőcsszerű
-ha tepertőt(a kanna aljáról való) is tartalmaz, akkor zsíros kenyérre, krumplis tésztára, stb. unikum!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!