Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy jövök ki jobban, ha...

Hogy jövök ki jobban, ha készen veszem a zsemlemorzsát, vagy ha magam csinálom?

Figyelt kérdés
2012. márc. 10. 12:46
 1/8 doboszoli ***** válasza:

Ezt komolyan kérdezed?

Ha igen, akkor a második variáció.

Ha akarod megindoklom.

2012. márc. 10. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

kiszámolhatod, egy zsemle kb 4 deka, 10 zsemléből max 40 deka morzsád lesz. attól fögg mennyibe került a zsemle.ha csak 8 ft volt pl tescoban, akkor 80 ft 40 deka kész cucc, és még dolgoztál is vele, mej jó nagy kosz is lesz.

én az aldiban veszek 240,-ért egy kiló kiváló minőségű morzsát.

valaha én is gyűjtögettem, ledaráltam minden kenyérmaradékot, péksüteményt, de rájöttem nem éri meg még maradékokból sem. plusz egyszer megszálltak a molyok, alig tudtam kiirtani őket..:)

2012. márc. 10. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha készen veszed. Kb. 50 forintot spórolsz, ha magad csinálod, de egy csomó pluszmunka.
2012. márc. 10. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Számolni kell, az biztos!

A kenyérmorzsa, amit vettem 1/2 kg = 235.- Ft, akkor egy kg = 470.- Ft. A kenyérből 1 kg. (attól függ, milyen és hol veszed) kb. 300.- Ft.

2012. márc. 10. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Van egy olyan gyanúm, hogy az olyan maradékokból, amit amúgy is kidobnál, olcsóbb megtartani, megszárítani és ledarálni.

De vannak háztartások, például a miénk, ahol jó ha kéthavonta kell zsemlemorzsa. Nekünk semmi hátrányunk nincs belőle, ha olyankor veszünk egy fél kilós kiszerelést.

2012. márc. 10. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Én házilag szoktam csinálni,de csak azért,mert nálunk elég sok kenyér megmarad általában.Akkor már inkább ledarálom,mint,hogy kidobjam.

Ha külön erre a célra vennél kenyeret,nem tudom,hogy mennyire lenne gazdaságos!

2012. márc. 10. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt azért figyelembe kéne venni, hogy zsemlemorzsát nem friss kenyérből szokás csinálni, hanem az összegyűjtött száraz, kidobásra ítéltből, aminek az értéke így 0 Ft.

A mérleg másik serpenyőjében ott a velejáró munka, némi takarítanivalóval.

Így kéne mérlegelni.

2012. márc. 10. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha készen veszed akkor olcsóbb, de ha a maradék, megszáradt kiflit/zsemlét reszeled le, akkor viszont sokkal finomabb.
2012. márc. 10. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!