Hogy jövök ki jobban, ha készen veszem a zsemlemorzsát, vagy ha magam csinálom?
Ezt komolyan kérdezed?
Ha igen, akkor a második variáció.
Ha akarod megindoklom.
kiszámolhatod, egy zsemle kb 4 deka, 10 zsemléből max 40 deka morzsád lesz. attól fögg mennyibe került a zsemle.ha csak 8 ft volt pl tescoban, akkor 80 ft 40 deka kész cucc, és még dolgoztál is vele, mej jó nagy kosz is lesz.
én az aldiban veszek 240,-ért egy kiló kiváló minőségű morzsát.
valaha én is gyűjtögettem, ledaráltam minden kenyérmaradékot, péksüteményt, de rájöttem nem éri meg még maradékokból sem. plusz egyszer megszálltak a molyok, alig tudtam kiirtani őket..:)
Számolni kell, az biztos!
A kenyérmorzsa, amit vettem 1/2 kg = 235.- Ft, akkor egy kg = 470.- Ft. A kenyérből 1 kg. (attól függ, milyen és hol veszed) kb. 300.- Ft.
Van egy olyan gyanúm, hogy az olyan maradékokból, amit amúgy is kidobnál, olcsóbb megtartani, megszárítani és ledarálni.
De vannak háztartások, például a miénk, ahol jó ha kéthavonta kell zsemlemorzsa. Nekünk semmi hátrányunk nincs belőle, ha olyankor veszünk egy fél kilós kiszerelést.
Én házilag szoktam csinálni,de csak azért,mert nálunk elég sok kenyér megmarad általában.Akkor már inkább ledarálom,mint,hogy kidobjam.
Ha külön erre a célra vennél kenyeret,nem tudom,hogy mennyire lenne gazdaságos!
Azt azért figyelembe kéne venni, hogy zsemlemorzsát nem friss kenyérből szokás csinálni, hanem az összegyűjtött száraz, kidobásra ítéltből, aminek az értéke így 0 Ft.
A mérleg másik serpenyőjében ott a velejáró munka, némi takarítanivalóval.
Így kéne mérlegelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!