Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finomabb lesz a sertéspörkölt,...

Finomabb lesz a sertéspörkölt, ha zsírral csinálom?

Figyelt kérdés
Olaj helyett inkább sertészsírban pároljam meg a hagymát? Marhahúsnál is sertészsírt használjak?

2012. ápr. 6. 09:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Ha jóízű pörköltet akarsz, soha ne használj olajat, csak sertés zsírt.
2012. ápr. 6. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

én húshoz mindíg zsírt használok.

de jó zsírt használj,ne a szagtalan hidegen sajtoltat.

sokkal finomabb vele minden hús

2012. ápr. 6. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
52%
ja,használhatsz kacsa, vagy libazsírt is. és általában kacsát használok
2012. ápr. 6. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
85%

A sertészsir sokkal aromásabb, mint az olaj, és sokkal inkább kijön a pirospaprika ize is. Ha nem kilószámra teszed az ételbe, akkor garantáltan nem lesz semmi bajod töle.

Egyébként a magyar ételek sertészsirra lettek "tervezve", olajjal készitve sokkal kevésbé lesz izes.


Én a magyaros ételekhez mindit sertészsirt használok, a mediterránkokhoz olivaolajat, a nyugaterurópaiakhoz vajat (NEM margarint), vagy napraforgóolajat. Salátákhoz oliva illik, a süteményekbe vaj.

2012. ápr. 6. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
78%
Annyit még, hogy baromfiételekhez elöszeretettel liba vagy kacsazsirt használok, azzal finomabbak.
2012. ápr. 6. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is a sertés-zsír híve vagyok!

Gondolj bele, ha olajjal teszed fel, a húsból pedig nem olaj, hanem zsír sül-fő ki, a kettő összevegyül sütés-főzés során.

Csak olyan zsírt használj pörkölthöz, ami "tiszta", tehát előtte még semmit nem sütöttél benne, akkor lesz fincsi a pörkölted!!!

2012. ápr. 6. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat! Nyomtam a kezeket. :)


"de jó zsírt használj,ne a szagtalan hidegen sajtoltat."


Ezt honnan lehet tudni?

2012. ápr. 6. 09:53
 8/22 anonim ***** válasza:
58%

rá van írva,hogy hogy készült.

(én rossz vagyok én ki is szoktam nyitni a boltban és beleszagolok, ha nem ismerem a márkát)

2012. ápr. 6. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
82%

természetesen jobb lesz. a marhához is disznózsírt használj.

piacon termelőnél (henteseknél) lehet kapni kimérve, vagy kis vödörben jó minőségű disznózsírt.

2012. ápr. 6. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!! Remélem, finom lesz! :)
2012. ápr. 6. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!