Finomabb lesz a sertéspörkölt, ha zsírral csinálom?
én húshoz mindíg zsírt használok.
de jó zsírt használj,ne a szagtalan hidegen sajtoltat.
sokkal finomabb vele minden hús
A sertészsir sokkal aromásabb, mint az olaj, és sokkal inkább kijön a pirospaprika ize is. Ha nem kilószámra teszed az ételbe, akkor garantáltan nem lesz semmi bajod töle.
Egyébként a magyar ételek sertészsirra lettek "tervezve", olajjal készitve sokkal kevésbé lesz izes.
Én a magyaros ételekhez mindit sertészsirt használok, a mediterránkokhoz olivaolajat, a nyugaterurópaiakhoz vajat (NEM margarint), vagy napraforgóolajat. Salátákhoz oliva illik, a süteményekbe vaj.
Én is a sertés-zsír híve vagyok!
Gondolj bele, ha olajjal teszed fel, a húsból pedig nem olaj, hanem zsír sül-fő ki, a kettő összevegyül sütés-főzés során.
Csak olyan zsírt használj pörkölthöz, ami "tiszta", tehát előtte még semmit nem sütöttél benne, akkor lesz fincsi a pörkölted!!!
Köszi szépen a válaszokat! Nyomtam a kezeket. :)
"de jó zsírt használj,ne a szagtalan hidegen sajtoltat."
Ezt honnan lehet tudni?
rá van írva,hogy hogy készült.
(én rossz vagyok én ki is szoktam nyitni a boltban és beleszagolok, ha nem ismerem a márkát)
természetesen jobb lesz. a marhához is disznózsírt használj.
piacon termelőnél (henteseknél) lehet kapni kimérve, vagy kis vödörben jó minőségű disznózsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!