Miért nem sikerül a habcsókom?
Még egyszer sem sikerült jó habcsókot sütnöm, pedig már elég sokszor megpróbálkoztam vele. Most eszerint a recept szerint "sütöttem"(mondanom sem kell, nem jött össze...) : [link]
Kívül egész jól megsült, a formáját is tartotta, de a belseje teljesen nyers maradt, és le is ragadt a tepsi aljára.100-120 fokon sütöttem.
Mit rontok el folyton?
Szia!A habcsókot kb.80-90 fokon fokon kell szárítani,nem sütni.Majd,amikor már úgy látod hogy kész,nem kell azonnal kivenni a sütőből,hanem a sütőajtót résnyire rányitva szárad tovább,így nem esik majd össze.1 tojásfehérjéhez 9 dkg cukor kell,és pár csepp citromlé vagy kell.A citromlé segít a későbbiekben,hogy ne essen össze a hab.
Még annyi,hogy kristálycukrot használj,és gőz fölött,de ne érje a tojáshabos edény alját a forró víz.
maszatka
Még írnék annyit,hogy fél óra nem elég.A habcsók elég sokáig "készül" 2-3óra azon a hőfokon amit írtam,hogy kész lesz.De ezt muszály betartani,mert tényleg nyers marad.
maszatka
Én próbáltam a sütő egyes fokozatán, kívül megbarnult, belül nyers maradt.
Lap szerű habcsókra lenne szükségem, mert tortára szeretném, mint jégtömb. (A torta 1/3 lenne csak ez.)
Azt, hogy gőz fölött, azt hogy csináljam? (Még tanulnom kell ezeket a fortélyokat. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!