Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a habcsókom?

Miért nem sikerül a habcsókom?

Figyelt kérdés

Még egyszer sem sikerült jó habcsókot sütnöm, pedig már elég sokszor megpróbálkoztam vele. Most eszerint a recept szerint "sütöttem"(mondanom sem kell, nem jött össze...) : [link]

Kívül egész jól megsült, a formáját is tartotta, de a belseje teljesen nyers maradt, és le is ragadt a tepsi aljára.100-120 fokon sütöttem.

Mit rontok el folyton?

2009. jún. 13. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőpapírra tenném és mindenképpen tennék bele étkezési keményítőt!
2009. jún. 13. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!A habcsókot kb.80-90 fokon fokon kell szárítani,nem sütni.Majd,amikor már úgy látod hogy kész,nem kell azonnal kivenni a sütőből,hanem a sütőajtót résnyire rányitva szárad tovább,így nem esik majd össze.1 tojásfehérjéhez 9 dkg cukor kell,és pár csepp citromlé vagy kell.A citromlé segít a későbbiekben,hogy ne essen össze a hab.

Még annyi,hogy kristálycukrot használj,és gőz fölött,de ne érje a tojáshabos edény alját a forró víz.

maszatka

2009. jún. 13. 17:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Még írnék annyit,hogy fél óra nem elég.A habcsók elég sokáig "készül" 2-3óra azon a hőfokon amit írtam,hogy kész lesz.De ezt muszály betartani,mert tényleg nyers marad.

maszatka

2009. jún. 13. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Plusz még hozzátenném, hogy ha megkóstolsz egyet és azt tapasztalod, hogy belül még ragad, nyugodtan vissza teheted szárítani, de tényleg csak nagyon alacsony hőfokon. Nekem úgy mindig sikerül, olyan receptem van, amit nem kell gőz felett macerálni.
2009. jún. 13. 17:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes leírást! :)
2009. jún. 13. 17:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Én próbáltam a sütő egyes fokozatán, kívül megbarnult, belül nyers maradt.

Lap szerű habcsókra lenne szükségem, mert tortára szeretném, mint jégtömb. (A torta 1/3 lenne csak ez.)

Azt, hogy gőz fölött, azt hogy csináljam? (Még tanulnom kell ezeket a fortélyokat. :))

2010. aug. 22. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!