Mit rontok el mindig a rizs főzésnél?
Figyelt kérdés
Elmondom, hogy csinálom: Először egy bögre rizst folyó víz alatt átmosok. Kis olajat hevítek, és a lecsöpögött rizst ezen kissé megpirítom, kb 1-2 percig, ezután dupla annyi hideg vízzel felöntöm, mint a rizs. 3-as fokozaton, fedő alatt párolom, nem keverem. Egy idő után gyönyörűen magába szívja a teljes vizet, megdagad, puha, majdnem tökéletes. De! Nekem valahogy mindig "nyákos" marad a rizs, tehát olyan vizes-olajos a felülete, nagyon tapadós, és mikor összekeverem a sóval, vagy vegetával, összetörik, összetapad. Ha viszont főzés közben rakom hozzá a fűszereket, akkor meg kemény marad a rizs, és akkor is, ha kevesebb vízzel öntöm fel. Mi a titka? Mit csinálok rosszul?2012. febr. 27. 11:58
11/17 anonim válasza:
Én nem szoktam megmosni. Megpiritom olajon, dupla vízzel felöntöm, ízesítem, átkeverem, lefedem majd amikor már majdnem megfőtt elzárom alatta a gázt és egy konyharuhával lefedem, rá a fedőt és egy 15-20 percig így hagyom. Az enyém sosem nyákos. Szerintem fontos momentum,hogy hosszú szemű rizzsel dolgozz mert a rövid hamarabb nyákosodik, a minőség pedig mind1, nekem mindel jól sikerül :)
12/17 anonim válasza:
én nem olajat hanem főző margarint használok. 1-2 teáskanál sót teszek bele, amikor ráöntöm a vizet. Nekem is nyálkás, de én nagyon szeretem úgy, mert anyukám meg csak szárazra tudja csinálni. Ja, és ha felöntöttem vízzel, akkor takarékra rakom!
13/17 anonim válasza:
Mi sosem főzzük a rizst, mindig "sütjük". Ezt még anyukám tanulta nagyon régen amikor étkezdében dolgozott. Kevés olajon megpirítom a rizst (fehéredésig), aztán felöntöm vízzel, sózom, beledobok egy hagymát, lefedem a lábast és be a meleg sütőbe. 5-10 percenként megkeverem. Nem lehet elrontani.
14/17 anonim válasza:
mi másfélszeres vizet adunk hozzá, nem kettőt. probald ugy. Lehet hülyeség, de pl koliban kis villanyrezsón soha nem sikerül, otthon rendes tüzhelyen igen. sőt, ha rendes edényed van, akkor felmegy 80-ra, és le is lehet kapcsolni.
15/17 anonim válasza:
Én is mindig beteszem a sütőbe,miután megpirítottam,és felöntöttem forró vízzel.Így még mindig sikerült,a gáztűzhelyen sosem...
16/17 Kobold66 válasza:
Ahány ház...
Én bizony megmosom a rizst, mégpedig amíg teljesen átlátszó nem lesz e víz rajta. Ha csak simán főtt rizst csinálok, akkor a rizs kétszerese a víz, közepes lángon felforralom, majd lefedve takarékon még pár perc, majd lekapcsolva magára hagyom. Az eredmény széteső, nem ragacsos rizs. Tejberizsnél háromszoros mennyiségű tej, fél mennyiség cukor, egy vaníliás cukor, és felforrás után lefedve és lekapcsolva megpuhul a saját gőzében. Amikor kihűlt, akkor nekiesek. De én "csak" egy ffi vagyok... :-)
17/17 anonim válasza:
a rizst márpedig mindig meg kell mosni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!