Miért ragad bele a muffinom a sütőpapírba? Hidegen is kín kiszedni, sok benne marad.
Huhh nagyon bonyolultak vagytok! :)
Kérdező! A lényeg hogy tegyél bele olajat a tésztába!!!! Minden 14 darabra fél deci olajat! Tehát ha pl két tepsivel csinálsz (28 db) akkor 1 deci olajat boríts a tésztába, a papír MAGÁTÓL válik el a muffintól tőle!
Szia!
Szerintem receptje válogatja. Van olyan muffin receptem, amit ha megsütök:
- szó szerint ki kell enni a papírból a tésztát,
- simán le tudom húzni a tésztáról
- kiesik a papírkapszliból a tészta.
Pedig a kis papírkosarak ugyanazok. Feltételezem, hogy a vaj-cukor-töltelék arány a mérvadó.
Figyelj, ez nem ragad, pont tegnap sütöttem (fánkmuffin):
18 dkg vaj
20 dkg cukor
2 egész tojás
38 dkg liszt
3/4 tk s.por
1/4 tk. szódab.b.
1 csipet só
1/2 tk szerecsendió
2,5 dl tej
kb. 18 db lesz belőle, 180 fokon 15-20 percig sül, és a papírkosarak 3/4-ig kell tölteni masszával
Ui.: tölthető lekvárral, vagy amivel szeretnéd, de simán is jó
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!