Miért van az hogy a sajtospogácsa miután kész lesz és kihűl megkeményedik?
Nem lehet, hogy túlsütöd? A sajtos pogi alattomos, még akkor ki kell venni, amikor még éppen csak egy kicsit "nyersnek" érzed, és amikor kihűl, ebből a "nem szárazra" sütött pogiból lesz a finom sajtos pogácsa. Legalábbis én így tapasztaltam. Az én receptem egyébként afféle "érzéssel tegyünk bele, s gyúrjuk össze", ami annyit tesz, hogy 1 pohár kistejföl, 2 tojássárgája, 4 mokkáskanál só, 1 élesztő, 25 dkg margarin, érzéssel reszelt sajt és érzéssel liszt. Az élesztőt a langyos tejfölben futtatom fel kis cukorral, a többit meg a szokásos módon összegyúrom, stb. Sütőpapíron sütöm, s épp csak addig sütöm, amíg még mindig puha - biztos tudod, melyik ez az állapota, na ekkor veszem ki. Még másnap is finom. Bocs, ha nagyon szájbarágós voltam :)
27/N
Próbáld ki ezt a túrós-sajtosat, ez nem keményedik meg ha kihül és csoda finom:
Sajtos túrós-juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g élesztő
600 g liszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek só
100 g reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral élesztővel, felfuttatjuk
A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgájátés a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtuk, tetejét megkenjüka maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Van, hogy többször hajtogatom és szórom meg sajttal, munkásabb, de még jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!