Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sütés és főzés során,...

A sütés és főzés során, hogyan osztjátok be az időtöket? KB egyszerre lesztek kész minden ételel?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy több étel készitése esetén nagyából egy időbe lesz kész minden, a leves és második között nem telik el 30 perc..
2012. jan. 28. 17:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mit főzök. Van amelyik étel elkészitése hosszabb időt igényel. Inkább a leves legyen előbb kész, az általában könnyebben melegithető, ha esetleg kihült
2012. jan. 28. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez változó. Ma a leves jóval előbb elkészült. Gombaleves volt. A második pedig hortobágyi húsos palacsinta, desszert pedig túrós és nutellás palacsinta. Mivel egy db palisütőm van, így hosszabb időt vett igénybe a dolog, de addig ettünk levest, és amikor elkészült a húsos pali, akkor rögtön nekiláttunk a második elfogyasztásának. De ha nem ilyen időigényes kaját készítek akkor nagyjából egyszerre végzek. Legkésőbb délre mindíg van ebéd, kivéve a mai napot. Ma egy órára lettem készen.
2012. jan. 28. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igyekszem szinkronban csinálni. Először pl. előkészítési fázis, ilyenkor minden fogás hozzávalóit előkészítem (összevágom, reszelem, szeletelem...attól függ, mit kell), hogy már csak bele kelljen majd dobni a kajába.


Ha ez megvan, csak akkor kezdek hozzá a főzéshez, így pedig könnyű haladni, hisz csak odanyúlok a megfelelő hozzávalóért, már nem kell vele szöszölni.


De ha mondjuk valami tepsis egytálételt csinálok, akkor először azt csinálom meg, és míg sül a sütőben, addig dobok össze egy levest.

2012. jan. 28. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Betervezek mindent úgy, hogy folyamatosan tudok dolgozni. AQ fejbe kell mindennek lenni és azonkívül tudom,hogy mit akarok és hogyan. Pl.ha olyan fogásokat csinálok, amihez kell dinsztelt hagyma, akkor annyit csinálok, hogy elég legyen a kettőhöz vagy háromhoz, de a levesbe is maradjon annyi, amit nagy darabban szoktam beletenni. ÍMivel a mi gáztűzhelyünk 3 karikás sokszor kevés, mert egyszerre csinálok mindent. Sokszor az alapkajához bevetem a kuktákat is. Pl ha káposztát kell a harasztja miatt főzni, akkor előfőzőm a kuktába , a másik kis kuktába a rizst egy kicsit megpárolom . Ezek persze pl. a töltött káposztának a kellékei. tejhát tudom ,hogy mit akarok. De van ugy, hogy a tepsim kevés, és süteményt is kellene csinálni, akkor viszont ha sültet csináltam a kész sültet átteszem a Jénaiba és addig a tepsit áztatom, hogy könnyen mosható legyen a következő étel elkészítéséhez. Hát én így szoktam,.
2012. jan. 28. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

én is leszervezem a fejemben a tennivalókat , de ez már rutin.a főzési időket figyelembe véve teszem fel a dolgokat főni, és a főzési idők alatt készítem a következő fázis hozzávalóit. a leves nem gond, bármikor melegíthető. a tepsis dolgok sütési idejét tudva, a tálaláshoz igazítom a sütőbe dugást. a pörkölt szintén melegíthető amikor éppen kész a nokedli.

rizst, rizibizit ,ha kihűlne, a sütőben átmelegítem.

a rántotthús, a sültkrumpli amivel játszani kell, hogy nagyjából egyszerre süljenek meg, így két serpenyőben egyszerre sütöm.én nagyon gyors evő vagyok, a levest hamar bekanalazom, és míg a többiek lefetyelnek,addig rántom a húst, sütöm a krumplit.

de volt, hogy a húst kicsit előbb kisütöttem, ekkor egy jénai aljára száraz kenyeret teszek, erre a kisült húsokat

és lefedve langyos sütőbe teszem tálalásig.

szóval nem telik el fél óra a leves kimeréstől a második fogás tálalásáig:)

2012. jan. 28. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

próbálom megoldani hoyg egyszerre legyen kész

ha levest csinálok akkor azt már korábban felteszem, és próbálom kiszámítani a másodikat hogy pont kész legyen

sütit meg úgy sütöm meg hogy amikor megettük a levest kb addigra legyen kész, így a második után még meleg:) vagy uzsonnára sütöm csak meg, amikor már megebédeltünk, tiszta az asztal, elvan mosogatva stb akkor csinálok gyors sütit(pudingos piskóta, fánk, palacsinta stb) szóval ami úgy fél-1 órán belül kész és akkor uzsonnára kávéval/teával

2012. jan. 28. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!