A sütés és főzés során, hogyan osztjátok be az időtöket? KB egyszerre lesztek kész minden ételel?
Igyekszem szinkronban csinálni. Először pl. előkészítési fázis, ilyenkor minden fogás hozzávalóit előkészítem (összevágom, reszelem, szeletelem...attól függ, mit kell), hogy már csak bele kelljen majd dobni a kajába.
Ha ez megvan, csak akkor kezdek hozzá a főzéshez, így pedig könnyű haladni, hisz csak odanyúlok a megfelelő hozzávalóért, már nem kell vele szöszölni.
De ha mondjuk valami tepsis egytálételt csinálok, akkor először azt csinálom meg, és míg sül a sütőben, addig dobok össze egy levest.
én is leszervezem a fejemben a tennivalókat , de ez már rutin.a főzési időket figyelembe véve teszem fel a dolgokat főni, és a főzési idők alatt készítem a következő fázis hozzávalóit. a leves nem gond, bármikor melegíthető. a tepsis dolgok sütési idejét tudva, a tálaláshoz igazítom a sütőbe dugást. a pörkölt szintén melegíthető amikor éppen kész a nokedli.
rizst, rizibizit ,ha kihűlne, a sütőben átmelegítem.
a rántotthús, a sültkrumpli amivel játszani kell, hogy nagyjából egyszerre süljenek meg, így két serpenyőben egyszerre sütöm.én nagyon gyors evő vagyok, a levest hamar bekanalazom, és míg a többiek lefetyelnek,addig rántom a húst, sütöm a krumplit.
de volt, hogy a húst kicsit előbb kisütöttem, ekkor egy jénai aljára száraz kenyeret teszek, erre a kisült húsokat
és lefedve langyos sütőbe teszem tálalásig.
szóval nem telik el fél óra a leves kimeréstől a második fogás tálalásáig:)
próbálom megoldani hoyg egyszerre legyen kész
ha levest csinálok akkor azt már korábban felteszem, és próbálom kiszámítani a másodikat hogy pont kész legyen
sütit meg úgy sütöm meg hogy amikor megettük a levest kb addigra legyen kész, így a második után még meleg:) vagy uzsonnára sütöm csak meg, amikor már megebédeltünk, tiszta az asztal, elvan mosogatva stb akkor csinálok gyors sütit(pudingos piskóta, fánk, palacsinta stb) szóval ami úgy fél-1 órán belül kész és akkor uzsonnára kávéval/teával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!