Hogyan készítik el az ilyen fagyasztott halrudakat, hogy olyan vékony és finom prézliréteggel van bevonva, nem tocsog az olajtól sütés után?
Figyelt kérdés
Házilag el lehet így készíteni pl pangasius filét, hogy gusztusos legyen?2011. dec. 27. 19:25
1/5 anonim válasza:
Nekem soha semmi nem tocsog a zsírban. Olajsütőben sütöm a rántott halat is amit magam panírozok, és kiszedés után azonnal háztartási papírra helyezem ami felszívja róla felesleges olajat. Pont szent este volt rántott Pangásius halfilé krumpli salátával és mindenkinek kivétel nélkül ízlett. Fontos még, hogy a halat ki kell áztatni tejben, majd leitatni róla háztartási törlő kendővel a felesleges nedvességet. A halat jól ki kell nyomkodni előtte. Azonnal panírozni, és rögtön kisütni megfelelő hőfokon és megfelelő ideig.
2/5 A kérdező kommentje:
Miért kell tejen áztatni és mennyi ideig?
2011. dec. 28. 08:30
3/5 anonim válasza:
Azért hogy a hal vad íze szelidüljön egy kicsit. Én egy éjszakát vagy pár órát szoktam áztatni a tejben. Utána lemosom és jól kinyomkodom. Ekkor teszem a papírtörlőre és ezután sózom, panírozom és sütöm ki.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Kipróbálom! :D
2011. dec. 28. 09:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!