Valaki írja már le pontról-pontra részletesen, hogyan kell olyan sűrű nokedlis paprikáskrumplit csinálni?
Hozzávalók:
1 kg krumpli,5 db virsli (vagy főzőkolbász,esetleg szárazkolbász), 1-2 fej vöröshagyma, kevés olaj vagy zsír,p.paprika,só,bors,a nokedlihez:3 tojás,pici só,liszt.
Elkészítés:
A kockákra vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk,meghintjük p.paprikával és rárakjuk a meghámozott,megmosott,kockákra vágott krumplit.P.paprikával és delikáttal (vagy sóval) megszórjuk majd felöntjük vízzel és fel tesszük főni.A virslit,vagy főzőkolbászt karikákra vágjuk és megpirítjuk olajban vagy zsírban,majd kiszedjük.A nokedlit elkészítjük,majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.Ha a krumpli már megpuhult és besűrűsödött,akkor a virslit vagy kolbászt és a nokedlit is hozzákavarjuk.Kevés borsot adhatunk hozzá ízlés szerint.(Ha szárazkolbásszal készítjük,akkor a krumplival együtt főzzük.)
Az eredeti recept szerint a krumplit hosszúkásra kell vágni,hagymát zsíron vagy olajon megpirítani,megszórni pirospaprikával,rátenni a krumplit,pici borsot bele,felengedni vízzel,hogy ellepje.Megcsinálni a nokedlit,ahogy az előző írta,ha már megfőtt a krumpli,a nokedlit beleszaggatni,(régen kanállal szaggatták bele),közbe néha megkeverni,hogy a nokedli ne álljon össze.
Ezzel a módszerrel sűrű lesz.Kolbászféle nem feltétlen kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!