Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki írja már le pontról-pon...

Valaki írja már le pontról-pontra részletesen, hogyan kell olyan sűrű nokedlis paprikáskrumplit csinálni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 1. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Hozzávalók:

1 kg krumpli,5 db virsli (vagy főzőkolbász,esetleg szárazkolbász), 1-2 fej vöröshagyma, kevés olaj vagy zsír,p.paprika,só,bors,a nokedlihez:3 tojás,pici só,liszt.


Elkészítés:

A kockákra vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk,meghintjük p.paprikával és rárakjuk a meghámozott,megmosott,kockákra vágott krumplit.P.paprikával és delikáttal (vagy sóval) megszórjuk majd felöntjük vízzel és fel tesszük főni.A virslit,vagy főzőkolbászt karikákra vágjuk és megpirítjuk olajban vagy zsírban,majd kiszedjük.A nokedlit elkészítjük,majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.Ha a krumpli már megpuhult és besűrűsödött,akkor a virslit vagy kolbászt és a nokedlit is hozzákavarjuk.Kevés borsot adhatunk hozzá ízlés szerint.(Ha szárazkolbásszal készítjük,akkor a krumplival együtt főzzük.)

2009. jún. 1. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
én nem szeretnék rakni bele kolbászt sem, és virslit sem, anélkül is jó lesz? Valamint a nokedlit hogy kell csinálni?
2009. jún. 1. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:
persze, anélkül is lehet...de nem hinném, hogy azt a finom ízt beleadja, azért egy kis virslit is tegyél bele, úgy az igazi! Simán a liszet, só, tojást kavard össze, és nokedliszaggatóval szaggasd ki!És egy kis titok: a legfinomabb nokedli az az, amikor olyan ügyesen kavarod össze a nokedlit, hogy a tojás, víz éppen hogy csak összefogja a lisztet, és nem fél óráig kafirtyolni!!!
2009. jún. 1. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
mennyi tojás liszt és só? sajnos most csinálok először 19 éves vgyok, és nincs itthon senki akitől segítséget kérhetnék
2009. jún. 1. 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hozzávalók: 3 tojás, kevés só, 2 dl víz, 60 dkg liszt.
2009. jún. 1. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti recept szerint a krumplit hosszúkásra kell vágni,hagymát zsíron vagy olajon megpirítani,megszórni pirospaprikával,rátenni a krumplit,pici borsot bele,felengedni vízzel,hogy ellepje.Megcsinálni a nokedlit,ahogy az előző írta,ha már megfőtt a krumpli,a nokedlit beleszaggatni,(régen kanállal szaggatták bele),közbe néha megkeverni,hogy a nokedli ne álljon össze.

Ezzel a módszerrel sűrű lesz.Kolbászféle nem feltétlen kell bele.

2009. jún. 1. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!