Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó tökfasírt recept? Nagyon...

Jó tökfasírt recept? Nagyon részletesen, miből mennyi, mert kezdő vagyok.

Figyelt kérdés
Kösz
2010. szept. 17. 10:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajtos cukkinifasírt


Hozzávalók:

1 kg cukkini(tisztítva mérve), 3kávéskanál só, 150g félkemény sajt, 3 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors


A cukkinit csíkokra vágjuk a legvékonyabb reszelőn.

Rászórjuk a sót,megkeverjük, hogy mindenhol érje,majd fél órát állni hagyjuk.Ezután kézzel alaposan kinyomjuk a levét, belekeverjük a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is.

Evőkanállal kiadagoljuk,pogácsákat formázunk kézzel, és zsemlemorzsába meghempergetjük.

Olajban kisütjük.


Nagyon finom, tökből is lehet készíteni, az én családom szereti.

2010. szept. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tökfasírozott recept


Hozzávalók:

50 dkg gyenge spárgatök,

liszt ( A túró nedvességétől függő mennyiség),

20-30 dkg tehéntúró,

3-4 db. hagyma,

2 egész tojás,

petrezselyem,

kapor,

só, bors,

olaj a sütéshez.


Elkészítés:

A tököt legyaluljuk, a túróval, finomra reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral két egész nyers tojással és annyi liszttel összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Borssal és közvetlenül a sütés előtt sóval ízesítjük. A keverékből kanállal kisebb pogácsákat szaggatunk és bő olajban aranysárgára sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.


Ez egy török recept és szerintem nagyon finom! :)

2010. szept. 17. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Kapros tökfasírt


Hozzávalók:

25 dkg legyalult tök

2-3 evőkanál szárított kapor

3 gerezd fokhagyma szétnyomva

1 evőkanál vegamix

0,5 evőkanál jódozott tengeri só

17,5 dkg zabpehely



2 és fél dl vízben feltesszük főni a tököt és a többit, a zabpelyhet kivéve. Kb 15 percig főzzük, majd hozzátesszük a zabpelyhet is, öntünk hozzá még egy kis vizet. Kevergetve addig főzzük, míg a zabpehely ki nem engedi magából a nyákos anyagot.

Ha kihűlt, vizes kézzel fasírtokat formázunk, kiolajozott tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

2010. szept. 17. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom mindet.
2010. szept. 18. 13:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!