Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Még nagyon kezdő vagyok, jó...

Még nagyon kezdő vagyok, jó lesz így a recept?

Figyelt kérdés

Egy tortát szeretnék sütni a barátom szülinapjára, de még sosem csináltam ilyet, szóval a lehető legegyszerűbbet próbáltam megkeresni :)


Kész kerek tortalapot veszek, felvágom három-négy szeletre vízszintesen.


Csokikrémet kenek a lapok közé,

"* 1 csomag csokoládés vagy vaníliás pudingpor

* 10 dkg liszt

* 5 dl víz

* 40 dkg cukor

* 50 dkg vaj

* 10 dkg kakaó

A pudingot a liszttel összekeverem, és a vízben sűrűre főzöm. Még melegen belekeverem a cukrot. A vajat habosra keverem, majd a kihűlt péppel összedolgozom. A végén beleszitálom a kakaóport, és újra összekeverem."


bevonom tortabevonóval, beteszem a hűtőbe megdermedni

Ha már kemény a csokibevonat, marcipánból szeretnék rá egy szalag szerűséget készíteni, ezt lehet sima étkezési rúd marcipánból is? Vagy nagy,tömb marcipánt kell venni hozzá?


Vagy ha van valami más ötletetek ami nagyon mutatós, hogy hogyan díszíthetném. szívesen meghallgatom, lehet hogy ez túl bonyolult lenne :)


Csak azért kérdezem mert még igazából nagyon semmit nem csináltam egyedül a konyhában, és biztosra szeretnék menni :)

Köszönöm!!


2011. febr. 10. 20:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Honnan való a recept?
2011. febr. 10. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
internetről :)
2011. febr. 10. 21:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia a krém nagyjából jó, de ugyanezt a kakaó kihagyásával, és vaniliás puding porral is eljátszhatod.


fogj egy liter tejet, tedd fel főni.

3 csomag pudingport (vaniliásat ajánlok) egy tálban keverj csomómentesre 2 evőkanál lisztel és olyan fél pohárka tejjel.

ha a tej felforrt mehet bele a puding folyamatosan keverd, amíg nem rottyan1-2 és jó lesz.

Cukrozd, mert nem lesz még édes, és hagyd hülni. Amikor kézmeleg kb 1-1,5 Kocka margarint dobj bele feldarabolva, és dolgozd simára robotgéppel.


na kész a krém.


a díszítésnek meg egyszerű és nagyon látványos.


10 evőkanál cukrot, 1 evőkanál vízzel tegyél fel a tűzre.

kavargasd folyamatosan, és amikor aranybarna színű, és szép nagyok a buborékok zárd el a gázt. fogj egy kanalat, és vékonyan beolajozott/zsírozott zsírpapírra, vagy tepsire csurgass, nagyon vékony csíkokat mintha rácsot csinálnál folyamatosan, először merőlegesen aztán keresztbe. ha megdermedt rárakhatod a torta tetejére.


nem ronthatod el!


szakácsbácsi

2011. febr. 11. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!