Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tiramisu recept? Egy kezdő...

Tiramisu recept? Egy kezdő számára

Figyelt kérdés
még sose csináltam..sőt nem is szeretem, csak a páromnak ez a kedvence és megakarom lepni.nem nagyon szoktam főzni.előre is kös zönöm a segítséget.
2010. márc. 30. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

szia!

Hozzávalók:

4 nagyon friss tojás,

3 cs.vaníliás cukor,

3 ek.k.cukor,

50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),

1-2 evőkanál martini vagy konyak,

kb.40 db babapiskóta,

a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,

7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.

a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.


Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

2010. márc. 30. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Tiramisu (Gordon Ramsay receptje, tojásmentes)


Hozzávalók


250g mascarpone

4 ek porcukor

3 ek Marsala vagy más erős bor (helyette lehet konyak, fehér rum, vagy valamilyen krémlikőr is)

1 tk vanília kivonat

150ml tejszín

200ml hideg erős kávé

4 db babapiskóta

csokoládé a díszítéshez


Elkészítés


1. Szitáljuk a cukrot a Mascarponéba és verjük fel a Marsalával és a vanília kivonattal.


2. Verjük fel a tejszínt keményre egy külön tálban.


3. Keverjük a felvert tejszínt a Mascarponés krémhez és hűtsük le.


4. Törjük ketté a babapiskótákat és egy nagyon rövid időre mártsuk a kávéba. Ezt helyezzük a tálalópohár aljára. Kanalazzuk rá a krémet.


5. Reszeljünk egy kis csokoládét a tetejére tálalás előtt.

2010. márc. 31. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
a legegyszerűbb: veszel egy szarvasi mascarpone krémsajtot, a tetejében belül ott a recept. (kinyithatod a boltban is, van rajta védőfólia). Én is ez alapján szoktam.
2010. márc. 31. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni, hogy egy csomag babapiskótát lerakok egy tál aljába, csinálok egy kis langyos kávét (van mikor rendes főtt kávét használok, van mikor csak a kavarós fajtát, a lényeg hogy ízesítés nélküli legyen)és meglocsolom vele a piskótát, hogy egy kicsit magába szívja. Közben 250g mascarpone krémet összekeverek 2 dl narancslével, 150 ml lehetőleg nem folyékony tejszínnel és annyi cukorral amennyivel már édes, mégis érzem mögötte a narancs ízét egy kicsit. A krémbe, ha van otthon akkor tehetsz kávélikőrt egy keveset, de én nem szoktam, így legalább autóba is lehet ülni evés után :) Ha elkészült akkor pedig legalább fél órára a hűtőbe rakom, hogy kicsit "összeérjenek" az ízek :) Sok sikert a tiramisuhoz :)
2010. ápr. 1. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Az előző válaszoló vagyok, azt elfelejtettem leírni,hogy a tetejére cukrozatlan kakaóport szoktak rakni, de ha az nincs cukrozottat is rakhatsz, legfeljebb kicsit édesebb lesz :)
2010. ápr. 1. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!