Tiramisu recept? Egy kezdő számára
szia!
Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.
Tiramisu (Gordon Ramsay receptje, tojásmentes)
Hozzávalók
250g mascarpone
4 ek porcukor
3 ek Marsala vagy más erős bor (helyette lehet konyak, fehér rum, vagy valamilyen krémlikőr is)
1 tk vanília kivonat
150ml tejszín
200ml hideg erős kávé
4 db babapiskóta
csokoládé a díszítéshez
Elkészítés
1. Szitáljuk a cukrot a Mascarponéba és verjük fel a Marsalával és a vanília kivonattal.
2. Verjük fel a tejszínt keményre egy külön tálban.
3. Keverjük a felvert tejszínt a Mascarponés krémhez és hűtsük le.
4. Törjük ketté a babapiskótákat és egy nagyon rövid időre mártsuk a kávéba. Ezt helyezzük a tálalópohár aljára. Kanalazzuk rá a krémet.
5. Reszeljünk egy kis csokoládét a tetejére tálalás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!