Most költöztem kollégiumba, vannak edényeim meg van itt villanyrezsó, de sajnos még sose próbáltam főzni! Úgy gondoltam, a főtt tojás nagyon egyszerű lehet, ezért ezzel szeretném kezdeni a tanulást, de azt sem tudom, hogy kezdjek hozzá! Valaki le tudná írni részletesen, hogy mit kell tennem? Köszönöm előre is!
(Ja és ne írjátok, hogy kérjek meg valakit, hogy mutassa meg, mert nincs itt senki, vasárnap van!)
2011. szept. 18. 12:37
1/6 anonim válasza:
Hideg vízben felteszed a tojást,forrástól számítva 3-5 percig főzöd(függően attól,hogy mennyire keményre szeretnéd),de ne forrjon nagyon a víz,tehát ne lobogjon,mert szétreped a tojáshéj.
2011. szept. 18. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
Attól függ milyet szeretnél. Lehet lágy és kemény. A lágytojás: Fogsz annyi tojást amennyit szeretnél enni, belerakod őket egy lábosba, engedsz rá vizet, hogy ellepje, aztán felrakod a gáztűzhelyre, a legnagyobb fokozatra. Odaállsz mellé, nézed mikor kezd el forrni, és a forrástól számított 3 perc múlva lekapcsolod. Óvatosan leöntöd róla a vizet, majd pedig hideg vizet engedsz rá. Vársz egy kicsit míg lehűl, utána pedig egy éles késsel levágod a tetejét, és kikanalazod. A kemény tojásnál tovább kell mint 3 perc, legyen mondjuk a duplája. Szintén leöntöd róla a vizet, vársz amíg kihűl, és itt nem a tetejét vágod le, hanem a kés lapjával vagy akármivel szépen körbeütögeted a tojást, amíg feltörik a héja és leszeded róla. Remélem elég részletes volt:D
2011. szept. 18. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Én kb. 10 percig szoktam a keménytojást főzni úgy, ahogy előző írta. A lágyat meg 3-ig, szintén úgy.
Sok sikert!
2011. szept. 18. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Francokat 3-5 perc,az még lágy tojás,a főtt tojás 10 perc főzési idő!Sós lobogó vizben főzzed!
2011. szept. 18. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
Ha van vajad (vagy olajod, de vajjal jobb0 rantottat is csinalhatsz:
Rateszed a labost a tuzre, bele egy negyed vajat, felutsz ket tojast es ROGTON radobod (a meg el nem olvadt) vajra. Egy villaval addig kevergeted forgatod, midg a vaj el nem olvadt, es a tojas szilardulni nem Kezd. Ekkor eloltod a tuzet (vagy leveszed a labost a rezsorol), meg forgatod egy kicsit. Tanyerre csusztatod, megszorod a tetejet kis piros paprikaval (csak a guszta kedveert).
Barmifele savanyusag, vagy retek, paprika, paradicsom jo hozza. (Es en kenyeret is eszem hozza).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!