Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Odakozmáltam a pudingot, mit...

Odakozmáltam a pudingot, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sürgős dolgom volt így a puding odakozmált a fazék aljára.. így most a fazék alja fekete.. anyum nagyon mérges lesz. Hogyan tudnám kiszedni?


A házat már egy ideje szellőztetem meg szagelszívó de a szag sem múlik,de az a legkevesebb valahogy kikell szednem az éget részt..


Olvastam azt,hogy sós ízbe forraljam.. hát most azt próbálom,de nem nagyon látnám az eredményét:s

Kérlek segítsetek.


Már 50-er sütöttem pudingot soha nem volt ilyen,ha rajtam múlt volna most sem lett volna.


2012. febr. 1. 18:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy 51-szer is sütötted:)) áztatással, forralással,sok sok sikamikával

talán menthető lesz a lábasod.

2012. febr. 1. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 A kérdező kommentje:
Jó hát kihagytam volna az életemből ezt a részt. köszönöm,hogy írtál.
2012. febr. 1. 19:33
 13/25 anonim ***** válasza:
Hát ha fémszínű, akkor az baj. A zománcosból nekem minden kijön műanyag dörzsivel, vagy van olyan szappanos-gyapotszerű dörzsivel, esetleg egy kis cif-et spriccelek rá. De nekem volt ilyen fémszínű tejforralóm, Na azt el is kellett dobni, ha a tej beleégett. Ráadásul, ha annak az alját karistolja az ember, utána mindig le fog már égni. Lehet, hogy újat kell venned:((
2012. febr. 1. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:

szórd be sóval az alját hogy jó fehér legyen

dugd el! pl a sütőbe vagy az erkélyre vagy a kamrába, fedővel

holnap ha egydül vagy tegyél bele 1 dl ecetet s kis vizet úgy forrald fel

s jó súrolóssal súrold ki

de most kapard ki a kanál élével mielőtt besóznád!

és a só után holnap még ciffel azt is hagyd rajta

ha még barna, tegyél bele egy kis hipós vizet

2012. febr. 1. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy miből van a lábas.

Ha teflonból, akkor dobd ki.

Ha fémből, akkor áztathatod egy kicsit forró vízben a lábast, és késsel vagy dörzsivel (pl. atomix) finoman el lehet távolítani az odaégett részt.

Sóval, hypóval meg hasonlókkal szerintem ne kísérletezz, pláne ne vegyítve, mert esteleg olyan anyagok keletkeznek a hevítés során, amelyek benned okoznak kárt.


Anyukától pedig nem szabad parázni: senki sem született úgy, hogy mindent tudott volna azonnal, és a tanulás folyamán óhatatlanul vannak hibák. Ha pedig önhibádon kívül történt a dolog, akkor végképp nincs mitől félj. Ha anyukád lecsesz, akkor mondd meg neki, hogy ez igazán nem szép tőle. Ahelyett, hogy cseszegetne, talán jobb volna, ha inkább megvígasztalna téged és segítene helyrehozni a kárt. Vagy venni egy másik bödönt.


Szia!

2012. febr. 1. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el anyunak rögtön. Ha később derül ki, megbántod, hogy nem voltál őszinte. Szerintem még ő fog vigasztalni, hiszen senki sem szakácssapkával a fején jön a világra. Én már asszonyként főztem úgy tojást, hogy a végén még a fazekat is ki kellett dobni, mert szénné égett benne. Olvastam és elfeledkeztem róla :)
2012. febr. 1. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 A kérdező kommentje:

Igazándiból egészségügyi gondok miatt kellett ott hagynom 4-5 perce és esélyem nem volt visszamenni levenni a tűzről,de tudom,hogy nagyon lefog szídni,hogy gyökér vagyok,hogy még egy pudingot sem tudok megcsinálni és inkább menjek a szobámba mielőtt még több kárt teszek itthon:/

De mindegy,egy ideig nem fogok sütni,főzni az is biztos:D


Köszönöm aranyosak vagytok,hogy írtatok és segítetettek!

2012. febr. 1. 19:57
 18/25 anonim ***** válasza:

Ne keseregj mindenkivel előfordul, még vén fejjel is.Biztos anyud is járt már így és nem fogja leharapni a fejed egy lábasért. mondd, hogy legközelebbi szülinapjára kap egy újat:))

fel a fejjel:))

2012. febr. 1. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 A kérdező kommentje:

Ez egy nagy szettből volt. Nagyon sok lábasunk van,de anyum ilyen. De végülis az én hibám megérdemlem a lecseszést..

De tanultam belőle az biztos.

2012. febr. 1. 20:08
 20/25 doboszoli ***** válasza:
Ne keseredj el, én is sütöttem már lecsót úgy, hogy egy kis dolgom volt közben.... Dobd ki a fenébe a "terméket", az edényt meg áztasd be. Holnap aláfűtesz, és feljön. Ha nem, akkor plusz költség.
2012. febr. 1. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!