Chilis babbal kapcsolatba lenne pár kérdésem. A neten csak béna recepteket találtam. Lehet disznó darált húsból is csinálni?
Simán lehet sertésből is, ezen ne parázz.
Én egyszerű Maggisat szoktam, mert sosem bírom eltalálni a fűszereket, az legalább mindig ugyanolyan ízű és szeretjük is.
Amúgy annyi, hogy olajon megpirítod a húst (esetleg hagyma is mehet alá), sózod, fedő alatt kevés vízzel puhára párolod, hozzá a bab meg a kukorica + paradicsompüré és fűszerek-na én ezt a részt nem találom el soha... Elvileg chili kell bele, meg talán babérlevél egy kevés + amit akarsz. De a Maggis gyorsabb és egyszerűbb :)
Én fél kiló húshoz fűszernek kb.:
- 1 teáskanál chilit
- 2 teáskanál pirospaprikát
- 1 mokkáskanál Erős Pistát
- sót borsot mindig többször teszek hozzá, és mindig csak keveset, nehogy túl sós vagy borsos legyen
- 1-2 babérlevelet
- csipetnyi (kb. fél-1 mokkáskanál) fahéjat
- kb. 3/4 teáskanál kakaóport szoktam bele tenni.
Ezek csak az én ízlésemnek megfelelő mértékegységek, és persze ez is csak sacc, mert hol több kerül bele egyikből másikból, hol kevesebb. A számodra legmegfelelőbb ízhatást úgy lehet eltalálni, ha mindből először csak egy keveset teszel, és inkább hozzá teszel tízszer is, mire tökéletes lesz. A kakaó és a fahéj lehet, hogy bizarrnak tűnik, természetesen elhagyhatod, de ha szereted a különleges ízeket, akkor egyszer próbád ki. Ha nem is teljes adagon, legalább egy tányérba szedj és egy csipetet tegyél mindkettőből bele. Eleinte én is vonakodtam, de ma már el sem tudnám ezek nélkül képzelni.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, természetesen sertés húsból is készíthető, de az is előfordult már, hogy csirkéből készítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!