Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy jó házi pizzatészta...

Van egy jó házi pizzatészta receptetek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Vastag,vagy vékony tésztás kell ??? Nekem vastag tésztás receptem van..
2012. jan. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
2012. jan. 15. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
40dkg Liszt, 5dkg élesztő, 1mk cukor, 1mk só, 2ek olaj és annyi langyos víz, hogy megfelelő állagúra tudd gyurni. Az élesztőt nem kel felfuttatni, csak mindent beleraksz egy talba és a vízzel osszegyurod.
2012. jan. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

"Vastag,vagy vékony tésztás kell ??? Nekem vastag tésztás receptem van.."


Vékony tésztás kellene inkább.

Köszönöm a válaszokat.

2012. jan. 15. 16:35
 5/9 anonim válasza:
30%
Nincs, bocsi ://
2012. jan. 15. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

az enyém is hasonló egyik előzőhöz, de én a csomag élesztőt egy deci langyos, egy teáskanál cukros tejben

szépen felfuttatom.

a 40 deka lisztbe teszek egy teáskanál sót, a felfutott élesztőt, 2-3 ek. olajat és jól kidolgozom.ha kell még hozzá esetleg egy kanál olaj, vagy langyosvíz, ilyenkor kerül bele. nagyon könnyű vele bánni, percek alatt megvan. fél órát kelesztem.

ebből két 32 centis pizzasütőlap, vagy két közepes tepsi

tészta jön ki. nem vastag, de nem is kopogós kemény-vékony.pizzakrémmel megkenem, jól megpakolom, azzal ami van otthon (gomba, sonka, kukurúz,szalámi,hagyma....stb)még megszórom egy kis pizzafűszerkeverékkel is, majd bőven kap reszelt sajtot.

forró sütőbe dugom, és 20 percig nem nyitok rá.utána esetleg még pár perc és kész.

van amikor egyik fokhagymás-tejfölös alappal készül.

mindegyik isteni, nagyon szeretjük ezt az egyszerű pizzatésztát.

2012. jan. 15. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenképp kipróbálom.
2012. jan. 15. 17:57
 8/9 bumbi02 ***** válasza:
72%

amit én szoktam sütni


60dkg liszt

3 deci víz

egy csomag élesztő

1 deci olaj


:))

2012. jan. 16. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Az olasz pizza 1gramm élesztővel készül, kb 8db 32 centis pizzára elég 1 keverés. Az 1gramm nem elirás, a lényege hogy 24 órát kel hűtőben. Oka, hogy ezáltal nem lesz olyan nehéz. Teljes kiorlesu tesztat 60/40 arányban lehet keverni, bl55 fehér liszt a nagyobbik része. Konkrét receptet küldök privátban ha kell.
2018. dec. 28. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!