Hogyan készítitek a házi májkrémet?
Én így készítem:
4-5 fej hagymát olajban megdinsztelek, beleteszek 70 dkg disznó , csirke, vagy pulykamájat, majd borsot és pirospaprikát szórok bele, fedő alatt megfőzöm.
Én turmixolni szoktam ezt a máj pörköltet, de lehet ledarálni is. Most sózom meg, majd 1 db 25 dkg-os Rama margarint teszek bele / a dobozos finomabb/ majd egy nagy nagy tejföllel jól elkeverem.Ezután jön az ízesítés: kicsi mustár, egy kis citromlé. Ez így kissé híg, ezért zsemlemorzsát szórok bele, mindig egy kicsit, s kavarom. Amikor már úgy érzem, hogy májkrém állagú, akkor elkészült. Persze vigyázni kell, mert állásban is sűrűsödik a morzsa. A végén meg kell kóstolni, s utánasózni, ha szükséges. De elsózni nem szabad!
Margarinos dobozokba rakom, mivel ez elég nagy mennyiség, csak annyit hagyok, amennyit kb 3 napig eszegetek, a többit lefagyasztom. Isteni finom!!!
én zsíron disztelek 2 közepes hagymát. erre teszem a csirkemájat, de a disznómáj is megfelel. borsozom, majorannázom, és ha megpuhult zsírjára sütöm.(nem kell félni a keményedéstől, mert ledaráljuk úgy is.én fél kiló májjal szoktam.
ehhez főzök 3 keménytojást.
ledarálom a májat a hagymás szaft is megy vele, és utána tolom a 3 keménytojást.
ezután jön a fűszerezés. só, ha kell még bors,egy csipet pirospaprika, majoranna, mustár, és annyi tejföl, hogy finom kenhető legyen.
közben kóstolgatom, hogy miből kell még bele. finom pikánsan szeretjük, amit főleg a mustárral érünk el.
nekünk ez nagyon bevált, dobozba téve a hűtőből fogyasztjuk pár napig.
másik , amit szoktam belőle csinálni, sütök pár palacsintát, megkenem a májpástétommal, feltekerem, a két végét bedugom,bepanírozom és kirántom.
isteni meleg vacsora önmagában is, egy kis savanyúsággal,vagy tartárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!