Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a töltött...

Hogyan készítitek a töltött paprikát?

Figyelt kérdés
Fagyasztva van a paprika, kicsumázva.
2012. jan. 7. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A darálthúst összekevered - só, bors, fokhagyma, kevés pirospaprika, rizs - és a paprikát megtöltöd vele. Ha nincs elég paprikád, akkor a maradék húsból csinálj gombócokat. Én a paradicsomba főzöm ezt meg. A süritett paradicsomot felengedem vizzel, sózom és kevés cukrot teszek bele és ebben főzöm ki a húsgombócokat és a paprikákat. A végén kevés rántással besüritem. Néha paradicsomlét használok a süritett paradicsom helyett, akkor nem kell higitani. Én nem teszek bele zellerzöldet.
2012. jan. 7. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

én félig főtt rizzsel keverem ösze a daráltúst, sóval egy tojással, borssal ízesítve. (a rizst dinsztlt hagymára teszem, úgy főzöm félik készre), így hagyma is van benne,egy kis pirospaprika, hogy színe is legyen.

ahány paprikát gondolok, annyit betöltök, a többi gombóc marad.

rendes pirospaprikás rántást készítek egy nagy lábasban,

amit felengedek először fél liter hideg paradicsomsűrítmánnyel. csomómentesre keverem (habverővel) és még fél liter vizet adok hozzá. ebbe a szószba teszem a paprikákat és a gombócokat, és lassan elkezdem főzni. ha megfőtt (kóstolás) utána még fél liter sűrítmény és fél liter víz keverékével felöntöm, és hagyom, hogy szépen , lassan pöfögjön egy kicsit.

általában savanyú, ezért én cukorral is ízesítem.

2012. jan. 7. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Só, bors, nyersrizs amivel összeállítom a darálthúst és megtöltöm a paprikát. Nem degeszre töltöm, maradjon a rizsnek hely, amikorra megfő, nagyobb helyet foglal.

Tiszta, sós vízben főzöm meg, annyiban, hogy a paprikát éppen csak ellepje.

Külön készítem el a paradicsom mártást: rántás felengedve, abba öntöm a kevés vízzel símára kavart paradicsom-sűrítményt. Bele só, pici cukor.

Ilyenkor sűrűbb mártást készítek, mint egyéb esetben, ha kész, ráöntöm a megfőtt paprikára, annak a leve hígít rajta annyit, hogy az egész (szerintem) pont jó állagú. Egy kicsit összerotyogtatom, ha kell, még teszek bele cukrot. Én így szeretem.

2012. jan. 7. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
szuperek vagytok!! köszi az összes tippet, ment a zöld kezecske, ha elkészül (jövő héten), megírom milyen lett!! :) köszi még egyszer!
2012. jan. 7. 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó étvágyat!
2012. jan. 7. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!