Hogyan készítitek a töltött paprikát?
én félig főtt rizzsel keverem ösze a daráltúst, sóval egy tojással, borssal ízesítve. (a rizst dinsztlt hagymára teszem, úgy főzöm félik készre), így hagyma is van benne,egy kis pirospaprika, hogy színe is legyen.
ahány paprikát gondolok, annyit betöltök, a többi gombóc marad.
rendes pirospaprikás rántást készítek egy nagy lábasban,
amit felengedek először fél liter hideg paradicsomsűrítmánnyel. csomómentesre keverem (habverővel) és még fél liter vizet adok hozzá. ebbe a szószba teszem a paprikákat és a gombócokat, és lassan elkezdem főzni. ha megfőtt (kóstolás) utána még fél liter sűrítmény és fél liter víz keverékével felöntöm, és hagyom, hogy szépen , lassan pöfögjön egy kicsit.
általában savanyú, ezért én cukorral is ízesítem.
Só, bors, nyersrizs amivel összeállítom a darálthúst és megtöltöm a paprikát. Nem degeszre töltöm, maradjon a rizsnek hely, amikorra megfő, nagyobb helyet foglal.
Tiszta, sós vízben főzöm meg, annyiban, hogy a paprikát éppen csak ellepje.
Külön készítem el a paradicsom mártást: rántás felengedve, abba öntöm a kevés vízzel símára kavart paradicsom-sűrítményt. Bele só, pici cukor.
Ilyenkor sűrűbb mártást készítek, mint egyéb esetben, ha kész, ráöntöm a megfőtt paprikára, annak a leve hígít rajta annyit, hogy az egész (szerintem) pont jó állagú. Egy kicsit összerotyogtatom, ha kell, még teszek bele cukrot. Én így szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!