Hogy készítitek a virslis kiflit?
Sajtot csak a tetejére raktok?Vagy a belsejébe is?
A tepsit kikenitek?zsírral vagy vajjal is jó?
köszi előre is!
Kelt tésztába csavarom. Közepébe lehet tenni lapka sajtot, de akkor úgy kell feltekerni, hogy ne tudjon kifolyni.
Ha nem sajtot, akkor mustárt vagy ketchupöt kenek bele, és a tetejére szórom a sajtot (miután megkentem tojássárgájával).
A tepsit meg szoktam kenni margarinnal, de ha van sütőpapírom, akkor arra teszem a kifliket.
De használhatsz leveles tésztát is. Ha zsírral,ha margarinnal kened ki a tepsit az is jó. Ha sütőpapírral béleled, úgy is jó lesz.
mustárral kenem meg a kelt tésztát, úgy teszek bele egy fél virslit. a tetejét lekenem egy kis tojással, vagy tejjel, és szórok rá reszelt sajtot.
ha nincs kedvem tésztát dagasztani, akkor én is mirelit vajastésztából csinálom, de csíkokra vágva beletekerem a virslit. ezt is lekenem és megszórom egy kis sajttal.
Szia!
Én álltalában leveles tésztából készítem.
Tésztára mehet kecsap és virsli, vagy mustár és virsli, de készítettem már és nagyon finom, hogy savanyúkáposztát (ami alá egy kis mustár) tettem a virsli alá. Feltekerem, megkenem tojással, aztán amihez éppen kedvem van, vagy éppen mi van itthon, a tetejére reszelt sajt, vagy szezámmag kerül. A tepsibe én is sütőpapírt teszek (már ha van itthon).
Köszi a válaszokat!
Nagyon fincsi lett:))
Biztos hogy többször csinálok ilyet ezentúl !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!