A párolt (vörös) káposztát hogy készititek, és hidegen, vagy melegen kell fogyasztani? (Ne nevessetek ki! )
Legyalulom a káposztát,majd zsíron kissé megpárolom. Öntök rá kevés vizet. Teszek bele sót,borsot,pici cukrot és ecetet. Finom,ha néhány savanykás,kockára vágott alma is van benn.
Ha megpuhult,akkor lehet enni,melegen.
Melegen jó.
1-2 evőkanál olajhoz adok 2 ek cukrot, kicsit karamellizálom, majd rádomo a sózott, gyalult káposztát, szórók rá kis köménymagot, és addig kevergetem, mig a cukor elolvad alatta, ezután vagy kanálnyi ecetet, vagy vörösbort adok hozzá, kis vizet és addig párolom, míg meg nem puhul, elég sokat szoktam kevergeti, hogy le ne égjen és néha pótolom a vizet, vagy a vörösbort, ecetet ízlés szrint.
én egy közepes fej hagymát dinsztelek zsíron.erre teszem a vékonyra gyalult káposztát, amibe gyalulok egy-két almát is.(nem reszelem, hámozva,negyedekbe vágva, vékony szeletekre gyalulom!)megsózom, megszórom őrölt köménnyel, egy kis cukrot adok még hozzá és párolni kezdem kevés vízzel.
ha a káposzta kezd összeesni, teszek rá pár csepp ecetet, vagy citromlevet, és úgy párolom tovább.
kellemes édes-savanyúnak kell lennie.
melegen adom sültek mellé, de ha hideg salátának készíteném, akkor kevés olivaolajon kezdeném az egészet, mert a zsír hidegen dermed és nem guszta. az olajjal ez nem történik meg,szóval akár hidegen is elképzelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!