Melyik pizzatészta recept vált be Nektek a legjobban?
Itt a google-ben találtam jópár receptet, 3-at ki is próbáltam, de nem nyerték el a tetszésemet! Nektek van valami bevált, kipróbált receptetek? Valamint még a házi pizzakrém is érdekelne!
Köszi szépen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A jamie Olivéré a tökéletes.
Csak kenyértészta, Nincs jobb nála!!
szórj alá búzadarát sütéskor! Rendes élesztővel még jobb!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A legegyszerűbb. Liszt víz élesztő olaj, só.
Ha sokfélét kipróbáltál, akkor lehet, hogy a sütéssel van baj. A pizzatészták nem kimondottan alkalmasak háztartási sütőben sütéshez, mert kéne nekik vagy 350 fok minimum, egy kis otthoni sütőből meg jó ha ki tudsz csikarni 250 fokot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Valószínűleg lassan sütöd, (nem is tudnád gyorsabban, amit rendelsz 400 fokon sül) és rosszul nyújtod ki.
Ha nem húzod (vagy dobálod:)) hanem felülről összenyomva nyújtófával nyújtod, akkor mielőtt rátennéd a feltéteket, hagyd egy kicsit kelni! Ha megkelt a tepsiben, akkor pakold rá a feltéteket, és forró sütőben süsd. És ne vidd túlzásba a feltéteket, inkább vékonyabb legyen a tészta kevesebb feltéttel, és ha kevés, akkor süss még egy tepsivel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem a Stahl Judit féle nagyon bevált, csak nem kell annyira túlbonyolítani.
2 pizzához kell 1/2 kg liszt, 1-1 ek. só + őrölt bors + morzsolt oregáno, 1 cs. porélesztő, 1/4 ek. cukor, 3 dl langyos víz, 1/4 dl olívaolaj.
Elkeverjük a lisztet, a sót, a borsot és az oregánót, egy másik edényben pedig a vizet, az élesztőt, a cukrot és az olajat, majd simán összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, tehát nem kell dagasztani! Letakarva 45 percig kelesztjük és kész. Mármint sütésre kész :)
Pizzaszósz: 1 hámozott paradicsom konzervet összeturmixolunk egy kis olívaolajjal, 2 gerezd fokhagymával és sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.
Vagy esetleg, ha szeretitek, akkor nagyon ajánlom a juhtúrót is, azt csak tejföllel és fokhagymával kell jól kikeverni.
Budapest egyik legjobb olasz éttermében, az olasz pizza szakács eredeti nápolyi (mert a pizza ugye onnan származik) receptje:
1 kg liszt (olasz liszt a legjobb a pizzához)
1/2 liter víz
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 dkg élesztő
1 evőkanál tengeri só
Ez a mennyiség kb. 4 darab 30 cm átmérőjű pizzához elég.
Elkészítés:
Kevés langyos vízben keverjük el az élesztőt.
Tegyük a lisztet egy tálba, legyen hegy alakja, amibe vájjunk egy krátert. Ebbe öntsük bele az elkevert élesztőt.
Futtassuk fel, majd keverjük el a liszttel, olívaolajjal, sóval és vízzel.
Tömör, homogén, az átlag kelt tésztáknál kicsit keményebb tésztát kapunk. Ez a tészta rugalmas és nem fog kilyukadni.
Eztán kezdődik a kettős keltetés.
Meleg, 24-26 C°-os helyen, konyharuhával letakarva megkelesztjük. Ez kb. 4 óráig tart.
Utána cipókra osztjuk, és egy-egy cipót lisztezett deszkán, a közepéről indulva megformázunk. Forgatva nyújtjuk kézzel tovább a tésztát. Hogy ne szakadjon el, sima és tiszta felületen kell nyújtani. Kb. fél cm vastagságúra nyújtsuk.
A második keltetés már csak 1-2 óra, és a tészta kb. 1-1,5 cm-re dagad.
A házi pizza tészta mindig vastagabb, mint a fatüzelésű kemencében sütött. Ez azért van, mert az otthoni sütőt nem lehet olyan forróra (300 C°-ra) felhevíteni. Ezért tovább tart a sütés is. A vékony tészta viszont kiszárad a hosszabb sütési idő alatt, olyan lesz, mint a keksz.
A sütőt tehát a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük.
A tepsit kiolajozzuk. Beletesszük a tésztát.
Megkenjük paradicsomszósszal, és betesszük a sütőbe.
A felénél (kb. 8 perc) kivesszük és rátesszük a feltéteket, sajtot. Visszatesszük és még kb. 7 percig sütjük.
Buon appetito!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!