Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valakinek jól bevált pizzatész...

Valakinek jól bevált pizzatészta recept?

Figyelt kérdés

Még sosem csináltam,és most szeretnék,írnátok nekem jó recepteket,ami nektek bevált.Sokat lehet találni a neten,de hát a fene sem tudja,hogy melyik a jó.

25/N

2010. szept. 7. 13:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Pizzatészta:(pizzériás recept)4x38dkg tészta lesz belőle

1kg liszt

0,2l tej

0,2l víz

20dkg margarin

3dkg só

3dkg cukor

4dkg élesztő

1 teáskanál szódabikarbóna

Gondolom a tésztarecept volt a lényeg! :)

2010. szept. 7. 14:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Oh,köszönöm! :)
2010. szept. 7. 16:23
 3/5 anonim válasza:
100%
40 dkg liszt, 2 dl víz, fél csomag élesztő, 1 tk cukor, 2 tk só, 3 ek olaj. Dagasztani, keleszteni és kész. Ebből egy gáztepsinyi adag van, kenyérsütőgéppel is elkészíthető.
2010. szept. 7. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy nagyon egyszerűt írok le neked. Én mindig így csinálom!

50 dkg liszthez 5 dkg élesztő, só, tej.

A tejben (egy csipet cukorral) felfuttatod az élesztőt, a lisztet nagy edénybe teszed, sózod, a közepébe mélyedést csinálsz a kezeddel, majd beleöntöd a tejben felfutott élesztőt. (arra figyelj, hogy 60C°-os tejben futtasd az élesztőt, különben nem fut fel az élesztő, mert az élesztőbaktériumokat megölöd a magas hővel!)

Jól bedagasztod. Ehhez jól jön a kondi! :) Akkor jó, hogyha az egész elválik az edény falától és a kezedtől!

Ugyanebből a tésztából sütöm a lángost is! :)

21/L

2010. szept. 8. 12:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek,szerintem idővel mindet kipróbálom majd! :)
2010. szept. 9. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!