Valakinek jól bevált pizzatészta recept?
Még sosem csináltam,és most szeretnék,írnátok nekem jó recepteket,ami nektek bevált.Sokat lehet találni a neten,de hát a fene sem tudja,hogy melyik a jó.
25/N





Pizzatészta:(pizzériás recept)4x38dkg tészta lesz belőle
1kg liszt
0,2l tej
0,2l víz
20dkg margarin
3dkg só
3dkg cukor
4dkg élesztő
1 teáskanál szódabikarbóna
Gondolom a tésztarecept volt a lényeg! :)





Én egy nagyon egyszerűt írok le neked. Én mindig így csinálom!
50 dkg liszthez 5 dkg élesztő, só, tej.
A tejben (egy csipet cukorral) felfuttatod az élesztőt, a lisztet nagy edénybe teszed, sózod, a közepébe mélyedést csinálsz a kezeddel, majd beleöntöd a tejben felfutott élesztőt. (arra figyelj, hogy 60C°-os tejben futtasd az élesztőt, különben nem fut fel az élesztő, mert az élesztőbaktériumokat megölöd a magas hővel!)
Jól bedagasztod. Ehhez jól jön a kondi! :) Akkor jó, hogyha az egész elválik az edény falától és a kezedtől!
Ugyanebből a tésztából sütöm a lángost is! :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!