Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a pörköltnek olyan...

Mitől lesz a pörköltnek olyan jó sűrű és sok szaftja?

Figyelt kérdés
Ettem már pörköltet amin tisztára vizes volt a szaft, és ettem aminél meg rászáradt a szaft és olyan száraz volt hogy csak na. Szóval milyen húsból és mennyi hagymával? A bő szaft érdekében.

2012. jan. 13. 15:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%

Csak nagyon halkan és zárójelben jegyzem meg, mert a sok ősmagyar zsírosbödön így is leordítja majd a fejemet, de bizony zsír és zsíros, mócsingos, csontos hús nélkül is lehet jó pörköltet csinálni...

A titka valóban a sok hagyma péppé főzése. Én 99%-ban csirkemell filéből, kevés olajjal csinálom, mert utálom a zsíros, mócsingos húsokat és nekünk nagyon bejött így is.

Persze, akinek nem probléma a mócsing és a zsír, az csinálja nyugodtan hagyományosan, az általam írt verzió csupán egy alternatíva azoknak, akik szeretik a pörköltet, de a hagyományos magyar konyha ételei kissé nehezek nekik.

2012. jan. 14. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Csirke mellfiléből SOHA nem lesz jó pörkölt,akárhogy csinálod! Legfeljebb ízetlen száraz valami. Ehető,de nem jó.

A régi konyha pörköltje sem tocsog a zsírban. Akkor sem,ha zsírosabb a hús,mert a zsírja elfő belőle.

Igaz,az ízlések eltérőek,és a megszokás sokat számít.

Erről eszembe jut egy történet.

Anyósomhoz egy friss házaspár költözött albérletbe. A fiatalasszony a mamától kért főzési tanácsokat. Hiába főzött akármit, a férje mindig azt mondta,hogy jó az étel,de hiányzik belőle az a finom íz,ami az anyukája főztjében szokott lenni. A mama sem tudta,hogy mi lehet az. Sőt az anyósa sem tudott tanácsot adni,mert hasonlóan főzött ő is,mint a menye.

Egy alkalommal a fiatalasszony sírva ment anyósomhoz,mert

mosás közben nem figyelt az ételre és az lekozmásodott. De már nem tudott semmit tenni,mert jött a férje haza.

Amikor megkóstolta az ételt, boldogan felkiáltott: na végre,eltaláltad anyukám főztjének az ízét.

2012. jan. 14. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 doboszoli ***** válasza:

"ősmagyar zsírosbödön.." Ez jó!

Természetesen én a klasszikust írtam le, ha Neked csirkemellből ízlik, ám tedd!

Ám, Csermanek Jani bátyánkat idézve: "A krumplileves, az legyen krumplileves!"

2012. jan. 15. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
10%

A csirkemell is hús és biztos nem véletlenül ajánlgatják pl. a sportolóknak sem.

Ami gáz, hogy a saját fülemmel hallottam már ősmagyaroktól, hogy: "rendes hús nincs, csak csirke?"

2012. jan. 15. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
köszi a jó ötleteket biz'Isten kikisérletezem közülük ami a 'leghasambavalóbb'
2012. jan. 15. 14:00
 16/18 anonim ***** válasza:
Kevéd folyadék kell és folyamatosan öntögetni kevés vízzel mikor a hús már puha hagyni kell besűrűsödni a szaftot.
2012. jan. 25. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Tehetsz bele darált lecsót is!
2013. aug. 30. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 Krosszarcu ***** válasza:
Én azt se tudom rá kell tenni a fedőt vagy nem?
2020. dec. 17. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!