Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudok sűrűbb "szószt"...

Hogy tudok sűrűbb "szószt" csinálni a szimpla mezei pörköltnek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
Alapból úgy, hogy tovább kell főzni, amig a szaftja besűrűsödik! De rögtön is lehet sűriteni egy kis lisztes rántással, esetleg tejfölös-lisztessel is, de ezek már megváltoztatják az izét!
2011. jan. 17. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
9%
Hát mi beszoktuk kicsit habarni, hogy sűrű legyen.
2011. jan. 17. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok hagyma, sűrű kevergetés, lassú főzés. Nekem ez vált be.
2011. jan. 17. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Pörköltbe tejfölt ne tegyünk már!
2011. jan. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
A sok hagymától lesz sűrű szaftja. A lassan és hosszan kell főzni kevés vízzel és inkább utána önteni ha kell.
2011. jan. 17. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
56%

Én egy pici tejet szoktam bele tenni, meg persze addig főzöm, amíg elég sűrűnek nem találom, és a hagymát sem szoktam sajnálni belőle.

Ha elég korán rakod bele, meg jó a paprika, nem lesz tőle "tejes" színű, csak picit sűrűbb.

Aztán lehet, hogy másoknak így már nem az igazi, én szeretem (pedig amúgy nem vagyok nagy barátja sem a habarásnak, sem a tejtermékeknek).

2011. jan. 17. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
68%

Liszt nem kell a pörköltbe,sem tejföl. Az akkor már nem pörkölt.

Zsírral kell főzni,nem olajjal. A hagymát megdinsztelni a zsírban,rá pirospaprikát, a húst lé nélkül átforgatni rajta,sózni,borsozni, lefödni és lassan főzni.Ha jó a hús,akkor enged annyi levet,amennnyi kell. Ha kell kevés vizet lehet önteni alá,hogy ne süljön le. Ha megfelelő húsból készül(csirkecomb,marhalábszár,sertéslapocka),akkor lehet jó pörköltet készíteni.

Ha mégis több vizet öntöttél alá,akkor tegyél bele még egy kanál pirospaprikát,forrald jól fel,az besűríti. Természetesen csak akkor,ha nem túl sok a víz.

2011. jan. 17. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
sok hagyma,akár paprika ,paradicsom,akár egy prököltkocka is.
2011. jan. 17. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
73%

Na de miért nem lehet pörköltbe tejfölt rakni?


Nincs is finomabb egy jó kis szaftos-tejfölös galuskánál :)

2011. jan. 17. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
35%

az én meggyőződésem a sok hagyma, amit zsíron, sóval jól meg kell párolni, szinte péppé. még a paprika előtt megy bele a hús,addig kevergetni , párolni, míg ki nem adja a saját levét. utána csak mindig kevés vízzel pótolni, nehogy odakapjon.most jöhet a pirospaprika és az ízlés szerinti fűszerek. nálam egy kis őrölt kömény, kis fokhagyma.ha jól csináltuk a hús sűrű szószos szaftban

várja a finom köretet.

amúgy a mostani húsok sajnos nagyon vizesek, szinte nem is kell hozzájuk víz.

2011. jan. 18. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!