Hogy tudok sűrűbb "szószt" csinálni a szimpla mezei pörköltnek?
Én egy pici tejet szoktam bele tenni, meg persze addig főzöm, amíg elég sűrűnek nem találom, és a hagymát sem szoktam sajnálni belőle.
Ha elég korán rakod bele, meg jó a paprika, nem lesz tőle "tejes" színű, csak picit sűrűbb.
Aztán lehet, hogy másoknak így már nem az igazi, én szeretem (pedig amúgy nem vagyok nagy barátja sem a habarásnak, sem a tejtermékeknek).
Liszt nem kell a pörköltbe,sem tejföl. Az akkor már nem pörkölt.
Zsírral kell főzni,nem olajjal. A hagymát megdinsztelni a zsírban,rá pirospaprikát, a húst lé nélkül átforgatni rajta,sózni,borsozni, lefödni és lassan főzni.Ha jó a hús,akkor enged annyi levet,amennnyi kell. Ha kell kevés vizet lehet önteni alá,hogy ne süljön le. Ha megfelelő húsból készül(csirkecomb,marhalábszár,sertéslapocka),akkor lehet jó pörköltet készíteni.
Ha mégis több vizet öntöttél alá,akkor tegyél bele még egy kanál pirospaprikát,forrald jól fel,az besűríti. Természetesen csak akkor,ha nem túl sok a víz.
Na de miért nem lehet pörköltbe tejfölt rakni?
Nincs is finomabb egy jó kis szaftos-tejfölös galuskánál :)
az én meggyőződésem a sok hagyma, amit zsíron, sóval jól meg kell párolni, szinte péppé. még a paprika előtt megy bele a hús,addig kevergetni , párolni, míg ki nem adja a saját levét. utána csak mindig kevés vízzel pótolni, nehogy odakapjon.most jöhet a pirospaprika és az ízlés szerinti fűszerek. nálam egy kis őrölt kömény, kis fokhagyma.ha jól csináltuk a hús sűrű szószos szaftban
várja a finom köretet.
amúgy a mostani húsok sajnos nagyon vizesek, szinte nem is kell hozzájuk víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!