Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon finom rétestöltelék...

Nagyon finom rétestöltelék recept? Ami nem szokványos, mint pl. a túrós, mákos, tökös, káposztás, stb?

Figyelt kérdés
2011. dec. 29. 11:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Diós , spenotos ricottás, grizes sütőtökös, halas,májas,

káposztás sütőtökös, tejszines pulyka húsos,

2011. dec. 29. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
darált keksz + tej + méz + aszalt áfonya + dió + mandarinhéj + citromhéj - hagyod összeérni és töltöd - a lapokat meg cukros vajjal kend meg
2011. dec. 29. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Gesztenyés:

A réteslapra ráreszeled a gesztenyemasszát, majd meglocsolod 2-3 evőkanál olvasztott margarinnal. Dobálhatsz rá rumba áztatott, magozott meggybefőttet vagy mazsolát. Nagyon finom!


A mákosat is feldobhatod meggyel vagy reszelt almával. Cukros mákkal megszórod a réteslapot, és teszel rá meggyet vagy ráreszelsz egy meghámozott almát. Aszalt gyümölccsel is fincsi, vagy kandírozott citrom / narancshéjjal.

2011. dec. 29. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Első! Írnál receptet a rikottás-spenótosra és tejszínes-pulykásra? Második! A lapokat még a töltelék előtt kenem meg vagy a már betöltött tekercsek tetejét?
2011. dec. 29. 12:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Ó,a gesztenyéset is kipróbálom! majd kiszorítok egy keveset a pürének szántból.
2011. dec. 29. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
" Második! A lapokat még a töltelék előtt kenem meg vagy a már betöltött tekercsek tetejét?" mint a rendes rétesnél, a lapokat vékony réteg zsiradékkal kell összetapasztani, és utána tölteni - de a tetejét is megkenheted
2011. dec. 29. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
hagymás törtkrumplis, isteni!!
2011. dec. 29. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Spenotos ricottás.

50dkg ricotta

30dkg spenot levél

fokhagyma

só.bors.

főzőtejszin


A friss a spenot leveleket olajon átforgatom. annyira ,hogy éppen csak összeesen : Rányomok 4 gerezd fokhagymát .Majd leveszem tűzről .és össze forgatom a ricottával. Kevés főző tejszint teszek hozzá anyit ,hogy

krémes legyen és ne legyen száraz.

A rétes lapokra teszem a tölteléket.éés feltekerem.

Ha van füstölt sajtom, vagy parmezánt azt is reszelek bele a töltelékbe...

Tejszines pulykás :

50dkg pulykamell filé

2dl főző tejszín

4szem apró vágott főtt burgonya.

só,, bors Tárkony ,citromlé.

A pulykamellett csíkokra vágjuk. kevés olajon fehéredésig sütjük. Amikor kész : A főzőtejszínt ,a tárkonyal ,ciromlével és kevés lisztel simára keverjük. ráöntjük a pulykamellre beforaljuk,hogy sürü legyen. Az apróra vágott főtt burgonyát beleforgatjuk. sózukk,borsozzuk, ha kihült a töltelék ,megtöltjük a rétes lapokat vele. A szósz ne legyen híg mert átázik a réteslap . Ezt ,ugy szoktam csinálni,hogy a réteslapokat kockára vágom ,és batyukat csinálok vele. A rétes tetjét tejfölel kenem le igy nem szárad ki sütés közben.

A rétes batyut vékonyra vágott sütöpapirral kötöm össze,igy megtartja a formáját. Ha van füszernövény ágad avval is megkötheted a batyukat ...

2011. dec. 29. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez a kötözgetős módszer kicsit macerás nekem.
2011. dec. 30. 13:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!