Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Mit csináljak ilyen esetben?

SOS! Mit csináljak ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Találtam a neten egy receptet (omlós túrós pogi):

40 dkg liszt

25 dkg ráma

25 dkg tehéntúró

2 evőkanál tejföl

1 db tojás

1 csomag sütőpor

Összegyúrtam a hozzávalókat, de iszonyatosan ragad a tészta. Mintha tök "vizes" lenne. Lehet, hogy sok tejfölt tettem bele? Mit csináljak ilyenkor? Tegyek bele több lisztet? De akkor nem lesz nagyon lisztízű? Vagy ha beteszem a hűtőbe 2 órára (ahogy írják), akkor összeáll valahogy a tészta? Segítsetek!

2011. dec. 24. 10:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Én lisztet szórnék rá. Tegnap nekem így állt csak össze a tésztám, mert az enyém is iszonyatosan ragadt. Szórtam még a gyúródeszkára is egy kicsit, meg a nyújtófára is. Valahogy összehoztam végül. Az enyém nem lett lisztízű :)

Ja és az enyém azzal együtt ragadt, hogy egy 3/4 órát állt a hűtőben.

2011. dec. 24. 10:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Gondolom mar valahogy összeallitottad,csodalkozom rajta hogy ragad,lehet a tojastol,mert nekem hasonlo,igazan finom receptem van,kevesebb liszttel es nem ragad,meg nem törtent meg hogy nem sikerül.

teszta:25 dkg. margarin,25 dkg. liszt,es 25 dkg. turo,1 k.k. so.Összeallitani,1 ejjel a (nem fontos) a hütöbe tartani,gyuraskor nehanyszor hajtogatom.Igazan nagyon finom,leveles lessz.Ez tojas nelkül van,csak epp a pogacsak tetejet kell megkenni.

Aki nem szereti zsirosabban,lehet 5 dekaval több turot es lisztet.

2011. dec. 24. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!