Miért nyílt szét a bejglim sülés közben?
Figyelt kérdés
Nem szétrepedt, hanem szétnyílt, ahol felhajtottam, pedig összenyokodta a tésztát :(2011. dec. 18. 14:13
1/9 anonim válasza:
mert nem össze kellene nyomkodni, hanem össze kéne ragasztani vízzel megkenve
2/9 anonim válasza:
Zsíros tésztát csináltál vagy keltet? Mert a beigli zsíros csak kevés élesztőt tesznek bele hogy ne keljen nagyon csak picit lazítson.
3/9 A kérdező kommentje:
zsíros tésztát csináltam, 2,5dkg élesztővel
2011. dec. 18. 15:57
4/9 anonim válasza:
Még melegen össze tudtad volna nyomni, nedves konyharuhába tekerve.
5/9 anonim válasza:
Mert az hajtásnak az alján kell lenni h esztétikus legyen. És nem mellesleg lent tartja a tészta súlya
6/9 anonim válasza:
Am a beigli pont h az omlós élesztos tészták kozé tartozik.
7/9 anonim válasza:
A bejglit úgy kell a tepsibe tenni hogy a hajtás épp alulra essen. Jó szorosan kell őket egymás mellé rakni hogy ne szétterüljön hanem felfelé tudjon csak kelni a sütőben.
Hurkapálcával meg kell szúrkálni hogy a gőz ki tudjon belőle jönni és ne repedjen szét.
Valamit nem csináltál jól hogy szétnyílt.
Hogy csináltad?
8/9 A kérdező kommentje:
Felül volt a hajtás :S mostmár akkor tudom legalább, hol rontottam el, mert megszurkáltam rendesen. A következőt már így fogom csinálni:) köszönöm!
2011. dec. 21. 09:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!