Deadly108 kérdése:
Beigli sütés. Van jó öltetettek, hogy ne repedjen szét a beigli sütés közben?
Figyelt kérdés
hűtőbe rakom, a tésztát ,a tölteléket kihűtőm, úgy rakom össze (tojás nélküli) majd megsütőm de így is 3ból egy szétrepedt.2011. dec. 7. 17:19
1/4 anonim válasza:
Általában akkor reped szét, ha túl lágy a töltelék.
2/4 anonim válasza:
Az oldalát megszoktad szurkálni? Én cukrász vagyok,bár nem a szakmámban dolgozok. Mi úgy tanultuk,hogy az oldalát egy villával jól meg kell szurkálni,mert a tészta belsejében megrekedt levegőtől reped meg a beigli.
3/4 anonim válasza:
általában akkor reped meg, ha
- nem kelt meg rendesen az utolsó kelesztésnél sütés előtt a beigli és a sütőbe téve hirtelen még megnő
- túl sok a töltelék a tésztához képest
- túl lágy a töltelék - kb ugyanolyan lágynak kell lennie, mint a tésztának
- nincs megszurkálva rendesen kenés-szikkadás _után_ - ha csak előtte van megszurkálva, akkor a kenésnél visszatömődik a tojástól a lyuk
- oldalt is érdemes megszurkálni és a tetején is, az a tuti
4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. dec. 10. 13:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!