Milyen kész/félkész ételek állnak el a hűtőben pár napnál tovább? Mit érdemes lefagyasztani?
Nyugodtan lefagyaszthatod a pörkölt-féléket, töltött káposztát, húsos káposztát, az előre panírozott húsokat, az előre meggyúrt fasírozottat (igaz, hogy akkor ezeket frissen kell sütnöd).
Fagyaszthatod még a húslevest, karfiol, zöldbab, borsó levest.
Ha pl. a rakott kel töltelékét is lefagyasztod, amikor azt akarsz enni, akkor csak a kelkáposztát kell megfőznöd, a fagyóból kivett, kiengedett tölteléket belesímítod, tejföllel beborítod (mindezt jénaiban) és bedugod a mikróba összesülni. Nem sok idő.
Ha még jut eszembe valami, jelentkezek!
főzelékek, pörköltek elállnak két napig a sima hűtőben is.egyik nap eszed pörkölttel
, másik nap sült tojással, sültvirslivel.
ahogy írták a félig előkészített húsokat jól lehet fagyasztani, azonnal lehet a forró zsiradékba tenni, nem kell kiolvasztani.tehát rántotthús, fasírt, rántottmáj is mehet a fagyasztóba. ( a máj fröcsögős....)
ragulevest , babgulyást is szoktam lefagytani, ha sokat sikerül csinálni.
a káposzta is jól tűri a fagyasztást. töltött, vagy székelykáposzta is mehet a fagyóba.
de azért mindig egyél frissen is belőle:))
egy kisadag maradék fagyos pörköltből is lehet később egy friss gulyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!