Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok tanácsot adni milyen...

Tudnátok tanácsot adni milyen sorrendben kezdjem el a karácsonyi sütiket sütni?

Figyelt kérdés

Tehát hogy karácsony előtt hány nappal állhatok neki elkezdeni sütni?

Vagy egyáltalán hogy hangoljam össze hogy a sütik frissek legyenek Szentestére, de aznap már ne kelljen a sütő előtt állnom?

Sütök:- bejglit

- vendégváró szeletet

- vaniliás kiflit

- albert kekszes sütit (na ezt nem kell sütni)

Eddig is minden évben sütöttem, de legtöbbször elúsztam, olyannyira hogy míg a párom diszítette a fát, én még sütöttem, de igyekezni kellett mert a nagyszülők meg már fáztak odalent korzózni a gyerekkel. Szóval most tutira kell mennem hogy minden össze legyen hangolva.

Köszönöm a segítséget előre is.

2011. dec. 1. 09:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Beijgli 2-3 nap előtte

Albert kekszes ,vaniliás kifli- 3-4 nap

vendég váró szelet 1 nap.

2011. dec. 1. 10:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kekszet már most is megsütheted. Jól záródó dobozban,soronként papírszalvétával elválasztva eláll és finom martad.

Én már egy hete elkezdtem az aprósütik sütését. Minden évben így csinálom.

2011. dec. 1. 10:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek!
2011. dec. 1. 10:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a vendégváró az, amire gondolok (2 sárga piskótalap, vaníliás krém, középen egy gyúrott kakaós lap), akkor azt is megsütheted 2 nappal előbb, mert jót tesz neki, ha áll egy kicsit (puhulnia kell a kakaós lapnak)

Én inkább a bejglit sütném 1 nappal előbb, mert azt nem szeretjük szikkadtan.

2011. dec. 1. 11:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig 23-án kezdek el sütni, az is igaz hogy én éjjel is sütök.

Pl. a bejglit éjszaka szoktam elkezdeni, és amíg kel a tészta feldíszítem a fát.

Mézes krémessel kezdem 23-án délelött, majd zserbó, fanta szelet, kati szelet, pogácsa, bejgli, kókúsz tekercs és golyó, végül pedig fonott kalács ami a reggelink.

Mindezt össze hangolom a főt ételekkel, és a díszítésekkel.Míg kel a pogi tészta, gyorsan össze dobom a francia salit.Míg kel meg sül a bejgli díszítem a fát.

24-én délelött pedig megsütöm a lazacot illetve kirántom a halat.A töltöt káposzta ill.a halászlét már 23-án megfőzik mások.

2011. dec. 1. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:

ahogy az első válaszoló írta a sorrendet, én is hasonlóan csinálnám, bár én másokat sütök. én is két -három nappal előtte megcsinálom a kekszes,-zsíros tésztás alapúakat,

a krémeset 22-én.

2011. dec. 1. 12:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Beigli, vaniliás kiflit 3-4 nappal elötte is megsütheted, az albert kekszet felszolgálás előtti nap (jó ha áll a hűtőben 1 éjszakát).
2011. dec. 1. 14:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Azt megkérdezhetem hogy ti milyen sütiket süttök?

2011. dec. 1. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!