Tudnátok tanácsot adni milyen sorrendben kezdjem el a karácsonyi sütiket sütni?
Tehát hogy karácsony előtt hány nappal állhatok neki elkezdeni sütni?
Vagy egyáltalán hogy hangoljam össze hogy a sütik frissek legyenek Szentestére, de aznap már ne kelljen a sütő előtt állnom?
Sütök:- bejglit
- vendégváró szeletet
- vaniliás kiflit
- albert kekszes sütit (na ezt nem kell sütni)
Eddig is minden évben sütöttem, de legtöbbször elúsztam, olyannyira hogy míg a párom diszítette a fát, én még sütöttem, de igyekezni kellett mert a nagyszülők meg már fáztak odalent korzózni a gyerekkel. Szóval most tutira kell mennem hogy minden össze legyen hangolva.
Köszönöm a segítséget előre is.
Beijgli 2-3 nap előtte
Albert kekszes ,vaniliás kifli- 3-4 nap
vendég váró szelet 1 nap.
Kekszet már most is megsütheted. Jól záródó dobozban,soronként papírszalvétával elválasztva eláll és finom martad.
Én már egy hete elkezdtem az aprósütik sütését. Minden évben így csinálom.
Ha a vendégváró az, amire gondolok (2 sárga piskótalap, vaníliás krém, középen egy gyúrott kakaós lap), akkor azt is megsütheted 2 nappal előbb, mert jót tesz neki, ha áll egy kicsit (puhulnia kell a kakaós lapnak)
Én inkább a bejglit sütném 1 nappal előbb, mert azt nem szeretjük szikkadtan.
Én mindig 23-án kezdek el sütni, az is igaz hogy én éjjel is sütök.
Pl. a bejglit éjszaka szoktam elkezdeni, és amíg kel a tészta feldíszítem a fát.
Mézes krémessel kezdem 23-án délelött, majd zserbó, fanta szelet, kati szelet, pogácsa, bejgli, kókúsz tekercs és golyó, végül pedig fonott kalács ami a reggelink.
Mindezt össze hangolom a főt ételekkel, és a díszítésekkel.Míg kel a pogi tészta, gyorsan össze dobom a francia salit.Míg kel meg sül a bejgli díszítem a fát.
24-én délelött pedig megsütöm a lazacot illetve kirántom a halat.A töltöt káposzta ill.a halászlét már 23-án megfőzik mások.
ahogy az első válaszoló írta a sorrendet, én is hasonlóan csinálnám, bár én másokat sütök. én is két -három nappal előtte megcsinálom a kekszes,-zsíros tésztás alapúakat,
a krémeset 22-én.
Köszi mindenkinek!
Azt megkérdezhetem hogy ti milyen sütiket süttök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!