Miért vizes minden hús?
Nap mint nap felbosszantom magam, mert egyre silányabb a húsok minősége, ráadásul valamilyen módon telenyomják vízzel is, nem tudok egy rendes sült húst elkészíteni, mert annyi vizet enged magából, hogy szinte csak párolódik.
Hova lehet fordulni ez ügyben? Gondolom más is észrevette már ezt.
A 10szeres szorzó nyilván erősen túlzó, de ha csak duplája lenne a hús is sokkal kevesebben tudnák megvenni.
Azt meg talán diploma nélkül is egyértelmű, hogyha sokkal többe kerül az tenyésztés/termesztés, ráadásul kevesebbet is termelnek, akkor jóval magasabb áron kell eladni...
8.49, az arakat mestersegesen pumpaljak fel, erröl
kering par "körüzenet" vagy micsoda. (Szepen reszletesen leirva a jelenseget.)Azaz nem kene, hogy ennyibe kerüljön, ami ennyibe kerül. Marketingböl tanultuk az alappeldat: autogyartas. Nincs olyan nagy különbseg az egyes autok elöallitasi költsegei között, a kesz termek arat "bedobjak". Vagy Porsche lesz, aminek "neve" van, magas aron ertekesitik, de emiatt csak keveset szandekoznak eladni. Vagy koreai marka, ami kevesbejo minösegü alkatreszekkel, tömegtermek, sokat akarnak eladni ezert elerhetö aron.
Ha hirtelen megszünne a vizes hus, elöfordulhat, hogy atmenetileg felreppen a rendes hus ara. Ahogy utoljara a cukorral is voltunk. Aztan lecsillapodtak a kedelyek, ugyanis ha nincs ki megvegye (mert nem megfizethetö), akkor muszaj meg elerhetö aron adni. Szerintem attol nem kell tartani, hogy igy nem kifizetödö emiatt nem lesz hustermesztes - akkor kihagynak par lancszemet az arusitasbol es ergo a haszonbol is. Amire igeny van, utat tör...
egy korabbi
Ha nem untatlak Benneteket a saját példámon megpróbálom érzékeltetni, hogy milyen rögös a középút, de mégis ez működik. Rövidre fogom.
3 éve kezdtem őstermelőként "disznóságokat" gyártani, forgalmazni. Meglehetős szakmai háttérrel rendelkeztem, a költségszámítás nem okozott gondot. Lényeges, hogy egy háromezres faluban történt(ik) a dolog, ahol már adott egy 10 éve működő őstermelő, egy hentes vállalkozó, és 3, falusi szinten "nagy" ABC, ahol ilyesmiket is forgalmaznak.
Választhattam, hogy beállok a sorba, és tömeget gyártok a "belőtt" árakon, olyat amiből "tizenkettő egy tucat", vagy tisztességes minőséget, vállalva az ezzel járó magasabb költséget, (mert van!),ill az ebből adódó magasabb,(nem pofátlan!!) árakat.
Most nem akarok szakmai fejtegetésekbe bocsátkozni, legyen elég annyi, hogy pl. májashurkát azonos nyereséggel, lehet 700 és 1000 forintos áron is adni. A különbség a beltartalomból adódik, és az lcsóbb is az "ehető" kategóriába tartozik.(bár határeset)
Sumsum, a második variáció mellett döntöttem, mint kiderült, helyesen. Igaz, hogy az első évet végig kínlódtam, jó néhány sértő megjegyzést zsebelhettem be az árakat illetően, de mára a dolog működik.
Igaz, hogy nincs ezer fős vevőköröm, csak párszázas, ám azok visszajönnek, ajánlanak. Ráadásul bátran nézek a tükörbe, mert tudom, hogy tudásom legjavát adom, nem csábultam el a "hirtelen nagy pénzt keresni" lehetőségétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!