Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak hogy ne legyen...

Mit csináljak hogy ne legyen vizes a rakott karfiol?

Figyelt kérdés

Legutóbb amikor csináltam, akkor nem tudom miért, de mire megsült a jénai félig volt vízzel?

Mit lehet ez ellen tenni?


2011. dec. 15. 10:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha folia alatt sütöted akkor párolodott és attól lett vizes.

Előszőr mindig főzd fépuhára,és aztán simán tedd be a sütöbe letakarás nélkül...

2011. dec. 15. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

nemtudom,hogy Te hogyan csinálod, én csak két-három percig főzöm elő (blansírozom) a karfiolt, szűrőben jól lecsöpögtetem. még ropogós, amikor a darált hússal lerakom,tejfölözöm, és fólia alatt sütöm a sütőben. kb 25-30 perc múlva leveszem a fóliát,amikor a tejföl is pirulni kezd megszórom sajttal és befejezem a sütést.

nekem nem szokott levet engedni, de ha előfordulna akkor fólia nélkül erősebb lángon elpárologtatnám belőle.

2011. dec. 15. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem szoktam letakarni.Én majdnem teljesen megszoktam főzni a karfiolt, és úgy rétegezem a hússal majd rá a tejföl.

lehet az a baj hogy teljesen megfőzöm?vagy tejföl nélkül kéne elkezdeni sütni??

2011. dec. 15. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
a tejföl is lehet savós, próbáld ki csak a legvégén rátenni. de ne is főzd teljesen készre a karfiolt.
2011. dec. 15. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is előfőzöm a karfiolt egy kicsit. A leöntője pedig sült szalonna, tejföl, és bele l-2 nyers tojás, ezzel öntöm le a karfiolt.
2011. dec. 15. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Múltkor, amikor csináltam nekem is ilyen lett, pedig én sem takartam le és máskor nem szokott ennyi leve lenni. Talán a karfiol fajtájától is függ, hogy milyen víztartalma van.
2011. dec. 15. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Az olajjal kikent tepsibe is szétkenek 1-2 evokanal tejfolt, erre az elofozott karfiol, rà a surure fozott rizses hus és a ràontendo tejfolbe pedig elkeverek egy egész tojast, takaràs nélkul 200 fokon sutom, amig nem piros.
2011. dec. 15. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Na hát sikerült vízmentesre megsütnöm.Az aljára szórtam zsemlemorzsát, és a tejfölt csak az utolsó 20 percben tettem rá.
2011. dec. 15. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:

a zsemlemorzsa nagyon jó ötlet volt, örülök, hogy sikerült

finomra készítened.

üdv.

2011. dec. 15. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!