Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért vizes minden hús?

Miért vizes minden hús?

Figyelt kérdés

Nap mint nap felbosszantom magam, mert egyre silányabb a húsok minősége, ráadásul valamilyen módon telenyomják vízzel is, nem tudok egy rendes sült húst elkészíteni, mert annyi vizet enged magából, hogy szinte csak párolódik.


Hova lehet fordulni ez ügyben? Gondolom más is észrevette már ezt.


2011. dec. 16. 22:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%
Nem nyomják tele.Ha házilag vágsz állatot és annak a húsát sütöd az is összemegy mivel az élő szervezeteknek majdnem 70 százaléka víz így persze hogy "vizes" a hús.
2011. dec. 17. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
Szerintem kevesebb pénzből is meg lehet oldani a jó étkezést. A hús tipikusan ilyen, ha jó helyen veszed, akkor igaz, hogy kétszer annyiba kerül a kilónkénti ára, de feleannyit is elég megvenni, mert nem jön ki belőle a víz!
2011. dec. 17. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
Én háztól szoktam venni sertés húst. Sokkal olcsobb mint a bolti, de mily meglepo ez is fele akkorára osszesul!! Hmmm nem tán van alapból rengeteg víz a húsban?
2011. dec. 17. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
Az állatok tápjába kevernek bele olyan dolgokat amik növelik a súlyukat ezáltal gyorsabban levághatók lesznek. Ezektől lesz ilyen a hús. Ezt csinálják nagy üzemben is és sok kistermelőnél is. Olyan helyről kell húst venni, ahol "sima" ételt kapnak az állatok.
2011. dec. 17. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
Jézus. Na jó akkor hozzá teszem azt is h párom szuleitol veszem és tudom, látom mivel etetik. Nincs belekeverve semmi szarság
2011. dec. 17. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 doboszoli ***** válasza:

Az alapprobléma -szerintem- az állatok felnevelésénél, hizlalásánál keresendő.

Az iparszerű állattenyésztésben (volt részem benne) a határokat feszegetjük. Nem normális dolog a nyomorult disznóra havonta 20 kiló fölötti(!) súlygyarapodást "rárakni", vagy a broyler csirkét 47 nap alatt (napos kortól számítva) 1,60-ra pumpálni. De hát a profit nagy úr.

Az így "előállított" húsok minősége konyhai szempontból meg sem közelíti a normál körülmények között neveltek és takarmányozottak szintjét.

A másik oldal, hogy nagyon sok feldolgozóért, forgalmazóért sem tenném tűzbe a kezem. 100 kg hús egy éjszaka 15% vizet is felvesz...

2011. dec. 17. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 doboszoli ***** válasza:

Még valami!

A közelmúltban kitalálta valami vadállat, hogy a disznót tilos konyhai moslékkal etetni.

Aki vágott, vagy evett már gazdasági abrakon, és moslékon nevelt 200 kiló fölötti disznót, az tudja miről beszélek.

2011. dec. 17. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy mindig megy a hiszti, hogy tápon nevelt csirke, vizes hús, mesterségesen növesztett marha, íztelen gyümölcs, kényszerérlelt banán, ésatöbbi, ésatöbbi...

Csak azt felejtitek el, hogy ha ezek a dolgok nem így lennének minden élelmiszer ára kb a 10szerese lenne, és csak a felső 10ezer tudna kb fogyasztani belőle, nekünk meg maradna a zsíroskenyér...

2011. dec. 17. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:

Van multinál hentesáru részen dolgozó haverom, és ez a hús vizezés/injekciózás nem kamu! De gondoljatok már bele, a multit mi érdekli egyedül? A profit! Ehhez mindent felhasznál, és mekkora üzlet már csirkemell áron eladni a vizet!

Egyébként a srác már felmondott, és azóta vegetáriánus. Mikor kérdeztem miért lett az, azt mondta én is az lennék ha tudnám mi megy a multik hátsó húsos helyiségeiben.

2011. dec. 17. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 doboszoli ***** válasza:

Ma 8:49

Gondolom ezt gazdasági számítással is alá tudod támasztani,

ismerve a hagyományos, és iparszerű mezőgazdasági termelés sajátosságait, technológiáját, költség/hozam arányát, miegyebeket.

Vagy higgyük el a 10-szeres szorzót, mert azt mondod?

2011. dec. 17. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!