Miért vizes minden hús?
Nap mint nap felbosszantom magam, mert egyre silányabb a húsok minősége, ráadásul valamilyen módon telenyomják vízzel is, nem tudok egy rendes sült húst elkészíteni, mert annyi vizet enged magából, hogy szinte csak párolódik.
Hova lehet fordulni ez ügyben? Gondolom más is észrevette már ezt.
Az alapprobléma -szerintem- az állatok felnevelésénél, hizlalásánál keresendő.
Az iparszerű állattenyésztésben (volt részem benne) a határokat feszegetjük. Nem normális dolog a nyomorult disznóra havonta 20 kiló fölötti(!) súlygyarapodást "rárakni", vagy a broyler csirkét 47 nap alatt (napos kortól számítva) 1,60-ra pumpálni. De hát a profit nagy úr.
Az így "előállított" húsok minősége konyhai szempontból meg sem közelíti a normál körülmények között neveltek és takarmányozottak szintjét.
A másik oldal, hogy nagyon sok feldolgozóért, forgalmazóért sem tenném tűzbe a kezem. 100 kg hús egy éjszaka 15% vizet is felvesz...
Még valami!
A közelmúltban kitalálta valami vadállat, hogy a disznót tilos konyhai moslékkal etetni.
Aki vágott, vagy evett már gazdasági abrakon, és moslékon nevelt 200 kiló fölötti disznót, az tudja miről beszélek.
Vicces, hogy mindig megy a hiszti, hogy tápon nevelt csirke, vizes hús, mesterségesen növesztett marha, íztelen gyümölcs, kényszerérlelt banán, ésatöbbi, ésatöbbi...
Csak azt felejtitek el, hogy ha ezek a dolgok nem így lennének minden élelmiszer ára kb a 10szerese lenne, és csak a felső 10ezer tudna kb fogyasztani belőle, nekünk meg maradna a zsíroskenyér...
Van multinál hentesáru részen dolgozó haverom, és ez a hús vizezés/injekciózás nem kamu! De gondoljatok már bele, a multit mi érdekli egyedül? A profit! Ehhez mindent felhasznál, és mekkora üzlet már csirkemell áron eladni a vizet!
Egyébként a srác már felmondott, és azóta vegetáriánus. Mikor kérdeztem miért lett az, azt mondta én is az lennék ha tudnám mi megy a multik hátsó húsos helyiségeiben.
Ma 8:49
Gondolom ezt gazdasági számítással is alá tudod támasztani,
ismerve a hagyományos, és iparszerű mezőgazdasági termelés sajátosságait, technológiáját, költség/hozam arányát, miegyebeket.
Vagy higgyük el a 10-szeres szorzót, mert azt mondod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!