Étkezési keményítő mire jó, ki mire használja?
Figyelt kérdés
2011. nov. 25. 12:50
1/7 tekike99 válasza:
pl. főzeléket sűríteni. nekem nem ízlett.
2/7 anonim válasza:
süritésre,fözelékekhez, krémekhez, levesekhez, nekem a burgonya keményitő vált be .
3/7 anonim válasza:
Ha piskótát sütök, meg felezem a lisztet a keményítővel,így nem esik össze, még ha kinyitom a sütő ajtaját sem. Azon kívül rántás, és habarásnál is ezt használom.
4/7 anonim válasza:
Ha nem akarom rántással telenyomni az ételt, akkor szoktam keményítővel sűríteni. Anyósom a gyüm.mártásokat sűríti vele. Vannak sütik, krémek amikbe kimondottan ez kell.
5/7 anonim válasza:
Én gyümölcsös sütiknél szoktam használni. Ha olyan gyümölccsel sütök, amiről tudom, hogy (sok) levet ereszt, akkor keverek hozzá egy kanál keményítőt, hogy ne folyjon szét.
6/7 anonim válasza:
Tócsniba liszt helyett, sokkal finomabb, és nem szív fel annyi olajat magába, mint liszttel. Levesbetétnek vagy szószhoz főtt krumplival összedolgozom és forró vízben megfőzöm.
7/7 anonim válasza:
Én sok mindenhez használom a kukorica keményítőt, mert a kisfiam tej- és tojásallergiás. Tojás helyett használom süteményekhez, panírozáshoz, sűrítésre tejföl/tejszín helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!