A pillecukor fondanthoz kell keményítő? Miután a tortára kerűlt, nem keményszik meg nagyon a bevonat?
Felfedeztem a pillecukorból készűlt torta bevonó receptet. Nagyon szinpatikos, ki szeretném próbálni.
A nagy kérdés az, hogy kell -e keményítő bele ?
Rengeteg oldalon megtalálható a recept, amely mindenhol azonos is, egy dolgot kivéve. Van ahol írják be a kemyényítőt, van ahol nem !
Kérem aki már kipróbálta írja le a tapasztalatát !
Előre is köszönöm !
Szia!
éN kész fondantot használok, főzni nem főztem. De ha elkészíteném, akkor olyat néznék ki,ahol a készítés folyamata is le van írva, esetleg videó is mutatja.
Pl ezt:
Sok fondant receptet néztem, tortadíszítő tanfolyamon is voltam, ott is kiveséztük, nekem is van onnan kipróbált (bevált) receptem, de a felvetetni kívánt porcukron van a lényeg, keményítő nem kell bele.
Nem kell hozzákeményítő. Csak pillecukor, porcukor és víz. A fondant puha és ragadós.
Ha másnapra kicsit keménnyé válna, tegyük be a mikróba pár másodprecre, és ismét könnyen gyúrható lesz.
A tortán nem fog megkeményedni már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!