Milyen egyszeru es finom turos sutit lehet kb. egy kg. turobol kesziteni?
rákóczi túrós
Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
0,5 dl tejföl
1 késhegynyi szódabikarbóna
a töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
3 dkg búzadara
2 tojás
1 dl tejföl
a tetejére:
3 tojásfehérje
9 dkg cukor
vaníliáscukor (a szóráshoz)
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és félig kisütjük. A túrót szitán áttörjük, és hozzákeverjük a cukrot, a darát, a tojások sárgáját, a tejfölt, végül a tojások felvert habját. A túrókrémet a félig sült lapra kenjük, és forró sütőben átsütjük. Ha kész, a cukorral felvert tojáshabot a töltelék tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe s a tetejét barnára sütjük, végül megszórjuk vaníliáscukorral. Ha kihűlt, vízbe mártott késsel kockákra vágjuk
Üdítős szelet
Tészta készítése:
6 tojás sárgáját kikeverünk 6 kanál cukorral, hozzáadunk 4 kanál lisztet, 2 kanál kakaót, 1 dl olajat, 1/2 csomag sütőport, a tojások habját. Lassú tűznél sütjük.
Krém:
1 csomag rámát habosra keverünk 25 dkg cukorral. Hozzáadunk 1 csomag túrót. Elkeverjük és hűtőbe tesszük, csak akkor kenjük a tésztára, ha teljesn kihült.
Máz:
7 dl narancs, vagy kiwi szénsavas üdítőbe lassú tűznél sűrűsödésig főzünk 2 csomag vanilia pudingot. Mikor langyos, a megkent tésztára csorgatjuk. Kenni nem szabad.
Túrótorta
Készítés:
Piskótát sütünk torta formában. Elfelezzük, a tetejét 12 egyenlő szeletre vágjuk. A piskótára barackbefőtt szeleteket teszünk. Erre jön a túrós töltelék.
50 dkg túró, 5 dl felvert tejszin, cukor, vaniliás cukor, reszelt citromhéj, zselatin. A zselatint elkészítjük az útmutató szerint, majd óvatosan a masszába keverjük.
A tetejét legyezőszerüen díszítjük.
Túró rolád
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 kanál kakaó, 1 tojássárga, 1 kanál porcukor, késhegynyi szódapor, kevés tej. A hozzávalókkal tésztát gyúrunk és két cipót csinálunk, Zsírozott, lisztezett őzgerincbe tesszük. Úgy, hogy kibéleljük a gerinceket. (2 gerincet készítünk.)
Töltelék:
4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverjük, 1/2 kg túrót, 3 evőkanál búzadarát, végül 5 tojás habját keverünk hozzá. Ízesíthetjük citrom héjjal, mazsolával. Lassú tüzön sütjük. Tetejére mázat tehetünk.
Túrós-meggyes rétes
Hozzávalók:
Meggyes (8 darab)
2 db réteslap, 50 dkg magozott meggy, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás porcukor, csipet őrölt fahéj, 1 dl étolaj
Túrós (8 darab)
2 db réteslap, 25 dkg túró, 2 egész tojás, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, pici só
Elkészítés:
Meggyes
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, levétől kinyomkodjuk. Összekeverjük a cukorral, zsemlemorzsával, durvára vágott dióbéllel, az előre beáztatott mazsolával, és őrölt fahéjjal. A 2 réteg réteslapot kiterítjük, kevés olajjal megkenjük, majd elosztjuk rajta a meggytölteléket. Feltekerjük, hogy rúd alakú hengereket kapjunk, és olajjal megkent tepsibe tesszük. A réteslapok tetejét is vékonyan megkenjük olajjal, majd 170º C-on aranysárgára sütjük.
Túrós
A túrót szitán áttörjük, a kettéválasztott tojások sárgáját vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, tejfölt, cukrot, és jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A réteslapokat kiteregetjük, kevés olajjal megkenjük, búzadarával meghintjük, és ráhalmozzuk a túrótölteléket. Feltekerjük, olajjal megkenjük és a meggyeshez hasonlóan aranysárgára sütjük. Néhány percnyi pihentetés után a réteseket rézsútosan felszeleteljük, tálaláskor tetejüket vaníliás porcukorral meghintjük.
Túrós kalács
A cukrozott cseresznyét feldaraboljuk. A mazsolát, a feketeszemű mazsolát, a kockára vágott citrom- és narancshéjat, a cukrozott cseresznyét és a rumot összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk. A margarint megolvasztjuk.
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a koriandert, a tojást és a margarint egy edénybe tesszük. A keményítőt, a mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk.
A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd a mazsolás-rumos keveréket hozzáadva összekeverjük. Margarinnal kikenünk egy őzgerincformát és egy sütőlapot.
A tésztát a formába helyezzük és nyitott felével lefelé fordítva a sütőlapra tesszük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük. Kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük és bevonjuk vele a kalácsot. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, kinyújtjuk és beborítjuk vele a kalácsot. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Hozzávalók:
17,5 dkg RAMA margarin
10 db cukrozott cseresznye
5-5 dkg mazsola,
darabolt cukrozott citromhéj
és narancshéj
3 evőkanál rum
20 dkg sovány túró
12,5 dkg Koronás Finom
minőségi kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 teáskanál őrölt koriander
1 db tojás
7,5 dkg keményítő
10 dkg darabolt mandula
30 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
RAMA margarin a forma kikenéséhez
10 dkg baracklekvár
30 dkg marcipánmassza
20 dkg Koronás porcukor
Túrós krémes
Hozzávalók:
# 25 dkg liszt
# 10 dkg porcukor
# 5 dkg margarin
# 1 kávéskanál szalalkáli
# 1 mokkáskanál sütőpor
# 2 egész tojás
Töltelék:
# 50 dkg túró
# 25 dkg margarin
Besamell:
# 30 dkg porcukor
# 4 evőkanál liszt
# 1 evőkanál vaníliáscukor
# 4 dl tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 vékony lapot sütünk. (Tepsi hátán) A túróval elmorzsolunk a margarint . Ezután hozzáadjuk a besamellt. Tetejére csokimázat teszünk
Reszelt Túrós
Tészta:45dkg liszt,25 dkg porcukor,25dkg margarin,3 evő kanál kakaó,1 csomag sütőpor,1 tojás ezt összegyúrjuk két részre osszuk.
Töltelék:1kg túró,6 evő kanál cukor,1 citrom reszelt héja.
A tészta egyik felét a tepsibe reszeljük,rátesszük a tölteléket,majd a tészta másik felét is ráreszeljük. Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Túrógerinc eperrel
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, esetleg fél citrom leve.
Elkészítése:
Közepes nagyságú őzgerincformát folpackal úgy bélelünk ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd betesszük a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntjük a tejet, és folyamatos keverés közben folyósra olvasztjuk. A túrót áttörjük, az epret megmossuk és félbevágjuk. A túrót összekeverjük a kefírrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd a masszát óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel, az olvasztott tejes zselatinnal és a tejszínből felvert habbal. A túrókrémet a bélelt formába simítjuk és befedjük. Legalább 1 óráig hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra csúsztatjuk, lehúzzuk róla a folpackot és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tetejét franciadrazséval vagy gumicukorral, esetleg csoki öntettel díszíthetjük
Túrós keksz
Egy deka élesztőt három kanál langyos tejjel megkelesztünk, 30 deka lisztet elmorzsolunk 15 deka vajjal, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 10 deka juhtúró vagy reszelt sajtot. Gyorsan összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, formákkal kivágjuk, kenetlen tepsiben megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!