Hogyan kell főzni jó húslevest, hogy átlátszós legyen a leve?
Figyelt kérdés
Akár mit csinálok, mindegy, hogy milyen húsból főzöm a levest egy kicsit olyan tej színűvé válik. Hallottam már, hogy egy pohár hideg vizet kell kozzá önteni, de ez sem segít. Mit kell belerakni, hogy az öregebb tyúk is gyorsabban megpuhuljon. Kockacukrot, szódabikarbónát? A cukor be édesíti, az sem jó!2011. nov. 15. 07:16
11/17 Kondor Judit válasza:
Menta 34,én se szoktam leönteni,ez csak egy ötlet volt,ha nem baj.
12/17 anonim válasza:
A hőst megmosod, és hideg vízben teszed fel főni..ha lesz hab leszedheted, de nem fontos, elfő..ha sok van akkor szedd le. A leves csak gyöngyözzön, rá kell szánni az időt, és akkor lesz finom. És marhahúsból marha tiszta levest lehet főzni. Szép sárga lesz ha a hagymát amit beleteszel azt felkarikázod, és sötétbarnára pirítod, forró vason, serpenyőbe...melláje még nagyon finom ízt is ad a levesnek. Amikor megfőtt a leves és leoltod, a már nem is gyöngyözik kell "estetni", egy pohárnyi hideg vízzel. Lefedni nem KELL a húslevest, nem illan el semmi azzal, sőt, ha lefeded akkor nem tud a gős elszállni. Bele kell számolni azt a plusz vizet amikor felteszed főni...ha 3-5 órát is főződ akkor fő el belőle, és egyre koncentráltabb. Ételízesítőt semmiképp se tegyél bele.
13/17 anonim válasza:
Ha felteszem a húst, és kiforr a vére vagy lehabolom, vagy leöntöm, átmosom, és tiszta vízben újól felteszem. Ami fontos, sose hagyd lobogón forrni, mert zavaros lesz.
Anyukám, anyósom lehabolja a levest, majd a főzés végeztével kiszedi a húst, a zöldséget és átszúri a levest. Mindkettőjük levese aranyérmes.
14/17 anonim válasza:
Ha az első vizet leöntöd róla,akkor a hús ízét is leöntöd. Abban a vízben KELL megfőzni.lassú tűzön,amibe felteszed.
15/17 doboszoli válasza:
Mindenki másképp csinálja... Ettől szép a gasztronómia.
A "kockacukros" kommentelőt meg kell védjem.(bár nem szorul rá)
Egy kevés cukor MINDEN ételben összefésüli, kitölti az ízeket, legyen az sós, savanyú, vagy bármilyen.
Próbáljátok ki, nem győzködök senkit!
16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tippeket, értékes hozzászólásokat.
2011. nov. 17. 06:54
17/17 menzi válasza:
Rengeteg fajta húsból főzők húslevest. sok esetben tényleg elég ha lassú tűzön főződ, viszont nagyon sok féle húsnál semmit sem ér. Az a tapasztalatom, hogy a száraz húsokból, amin nincs zsír, azokat bármeddig főzheted, a leves (ahogy én hívom) opálos lesz. Én úgy védem ezt ki, hogy zsírt rakok a leveshez főzés közben. Az réteget képez a tetején, és nem lesz opálos a leves. ez garantált! :D többször kipróbált technika. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!