Hogy lehet megtanulni főzni, és te mikor tanultál meg?
Utolsóval egyetértek.
..én is így jöttem bele. Volt egy trükköm, amíg rutintalan voltam ízesítés ügyben. A rotyogó kajából kiemeltem egy merőkanálnyit, azt próbáltam ki az addig számomra ismeretlen fűszerrel. Ha nem ízlett, nem szúrtam el vele az egész kaját.
Figyeltem, a fűszerestasakok hátulján milyen ételekhez javasolják az adott fűszert.
Sok-sok apró trükk van.
Egy idő után rájöttem, hogy a habverő remek, ha pl lisztcsomók úsznak az ember kajájában. Hogy a rántással sokszor nem éri meg külön vacakolni, inkább azzal kezdem az ételt, és felöntöm vízzel.
A trükk annyi, hogy egy idő után kifejlődnek majd az ízérzékszerveid. Ez is egy készség, van, akiből hiányzik, őkl a szakácskönyvekből főznek- és ez sem baj.:)
Az én ételeimnek sokszor nincs is nevük- csak ízük! De az mennyei.
Kísérletezz bátran!
Ha vmi érdekel, akkor megismered. Ha megismerted, megszereted.:)
Ha nem érdekel, nem vonz a dolog- akkor ez nem a te területed, Te biztosan másban vagy jó.:)
Sok sikert azért!
az én főzési ismereteim akkor kezdődtek, mikor 12 évesen anyukám odatett, hogy szűrjem le a húslevest. Utána fokozatosan jöttem bele. Mikor pasijaim voltak, és jöttek hozzám, mindig csináltam nekik töltött tojást, de otthon viszonylag keveset főztem, mert anyukám mindent megcsinált (bár meglehetősen ízetlenül, ő 34 évesen tanult meg főzni). Intenzíven 22 évesen kezdtem el főzni, mikor férjhez mentem, de addigra már minden egyszerű kaját, krumplis laskát, paprikáskrumplit, stb-t tudtam főzni. Ma 28 évesen már nagyon bátor vagyok, rengeteg új dolgot próbálok ki, rendszerint recepttel, de az adalékokat mindig saját elképzelés után, „pofára” adom hozzá.
Ajánlom figyelmedbe a KIskegyed konyháját meg a mindmegette.hu-t. Azok a receptek mindig úgy jönnek ki, ahogyan kell. Ja: és mindig kóstolj főzés közben és ne hagyd magára az ételt. Akkor nem tudod elrontani!
Hát nem tom,h ki h van vele,de én 14 éves(lány) vagyok,és már majdnem 1éve akármit meg csinálok enni,van mikor egész héten cs én főzök,és még senki sem panaszkodott rá...!=)
am. sztem. ne szakács könyvekből,hanem cs ugy magadtől...
Én mindig is szerettem kísérletezni a konyhában, ahogy észrevettem, ott tudom leginkább kiélni a kreativitásomat. Nem kényszerből főzök, hanem a szabadidőm hasznos eltöltésének módszereként tekintek a főzésre.
Azt gondolom - és emiatt talán kinevetnek páran - hogy az ételnek "lelke" van. Ha nem nyűgként állsz hozzá, hanem igazi alkotómunkaként, akkor sikerülni fog a kaja. :) Meg kell ismerni a különböző alapanyagokat, fűszereket, és ez csak hosszas gyakorlással lehetséges. A mai napig vannak olyan kaják, amik nem sikerülnek jól (példa erre, mikor tavaly kipróbáltam, milyen lehet teljes kiőrlésű lisztből palacsintát készíteni - inkább le sem írom az eredményt, csak a tanácsot, hogy te se tedd ezt soha! :P), de ez benne van a pakliban. Fel a fejjel, és arccal a kreativitás felé! :)
én anuykám már 13 évesen főzte a húslevest, mosott, főzött, vezette a háztartást, 2 kistesójával törődött. na de azok a régi idők voltk :D
én most 14 vagyok, de csak eddig pudingot tudok késziteni, meg egyszerű sütiket. és 2 éve a testvéremmel együtt megfőztük az egész karácsonyi menüt(káposztaleves, hal, krumplisaláta) és be kell vallanom, finommab volt, mint az anyukámé...no vagy szinte ugyan olyan :)
de anyukám egyszerűen FANTASZTIKUSAN FŐZ.
tudom, hogy mindenkinek az anyja receptje izlik a legjobban, de az anyám őstehetség:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!