Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet megtanulni főzni,...

Hogy lehet megtanulni főzni, és te mikor tanultál meg?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, de bármivel próbálkozok nagyon rossz eredménye lesz, csak a kutya örül neki... Pedig mindent úgy csinálok ahogy le van írva mégse sikerül :( Most kínai instant tésztákon élek, de ez elég unalmas már.
2009. máj. 8. 15:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval egyetértek.

..én is így jöttem bele. Volt egy trükköm, amíg rutintalan voltam ízesítés ügyben. A rotyogó kajából kiemeltem egy merőkanálnyit, azt próbáltam ki az addig számomra ismeretlen fűszerrel. Ha nem ízlett, nem szúrtam el vele az egész kaját.

Figyeltem, a fűszerestasakok hátulján milyen ételekhez javasolják az adott fűszert.

Sok-sok apró trükk van.

Egy idő után rájöttem, hogy a habverő remek, ha pl lisztcsomók úsznak az ember kajájában. Hogy a rántással sokszor nem éri meg külön vacakolni, inkább azzal kezdem az ételt, és felöntöm vízzel.

A trükk annyi, hogy egy idő után kifejlődnek majd az ízérzékszerveid. Ez is egy készség, van, akiből hiányzik, őkl a szakácskönyvekből főznek- és ez sem baj.:)

Az én ételeimnek sokszor nincs is nevük- csak ízük! De az mennyei.

Kísérletezz bátran!

2009. máj. 8. 20:15
 12/23 A kérdező kommentje:
Nekem néha még a tészta kifőzése is gondot jelent, azt hiszem nem nekem találták ki a főzőcskézést :) Én az a fajta vagyok aki még azt is könyvből nézi hogy kell rántottát csinálni.
2009. máj. 8. 20:17
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha vmi érdekel, akkor megismered. Ha megismerted, megszereted.:)

Ha nem érdekel, nem vonz a dolog- akkor ez nem a te területed, Te biztosan másban vagy jó.:)

Sok sikert azért!

2009. máj. 8. 21:21
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
13 voltam amikor elkezdtem fözni imádok a mai napig most 21 vok szinte mindent meg tudok fözni plussz sütni magamtol jöttem rá h mitöl minek miylen ize lessz hogy lessz omlos és puha a sült hus stb kisérletez ha szivböl csinálod nem lessz baj .Jah jotanács ne nézz szakácskönyvet nen mindegyik jo én netröl is szoktam reciket de csak kiprobáltakat sok sikert:)
2009. máj. 8. 21:29
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én férfi létemre 19 évesen tanultam meg főzni. Magamtól. Vettem néhány szakácskönyvet, aztán ment már magamtól is. :)
2009. máj. 8. 21:57
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

az én főzési ismereteim akkor kezdődtek, mikor 12 évesen anyukám odatett, hogy szűrjem le a húslevest. Utána fokozatosan jöttem bele. Mikor pasijaim voltak, és jöttek hozzám, mindig csináltam nekik töltött tojást, de otthon viszonylag keveset főztem, mert anyukám mindent megcsinált (bár meglehetősen ízetlenül, ő 34 évesen tanult meg főzni). Intenzíven 22 évesen kezdtem el főzni, mikor férjhez mentem, de addigra már minden egyszerű kaját, krumplis laskát, paprikáskrumplit, stb-t tudtam főzni. Ma 28 évesen már nagyon bátor vagyok, rengeteg új dolgot próbálok ki, rendszerint recepttel, de az adalékokat mindig saját elképzelés után, „pofára” adom hozzá.

Ajánlom figyelmedbe a KIskegyed konyháját meg a mindmegette.hu-t. Azok a receptek mindig úgy jönnek ki, ahogyan kell. Ja: és mindig kóstolj főzés közben és ne hagyd magára az ételt. Akkor nem tudod elrontani!

2009. máj. 10. 20:07
 17/23 anonim válasza:
75%

Hát nem tom,h ki h van vele,de én 14 éves(lány) vagyok,és már majdnem 1éve akármit meg csinálok enni,van mikor egész héten cs én főzök,és még senki sem panaszkodott rá...!=)

am. sztem. ne szakács könyvekből,hanem cs ugy magadtől...

2009. máj. 14. 14:19
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig is szerettem kísérletezni a konyhában, ahogy észrevettem, ott tudom leginkább kiélni a kreativitásomat. Nem kényszerből főzök, hanem a szabadidőm hasznos eltöltésének módszereként tekintek a főzésre.

Azt gondolom - és emiatt talán kinevetnek páran - hogy az ételnek "lelke" van. Ha nem nyűgként állsz hozzá, hanem igazi alkotómunkaként, akkor sikerülni fog a kaja. :) Meg kell ismerni a különböző alapanyagokat, fűszereket, és ez csak hosszas gyakorlással lehetséges. A mai napig vannak olyan kaják, amik nem sikerülnek jól (példa erre, mikor tavaly kipróbáltam, milyen lehet teljes kiőrlésű lisztből palacsintát készíteni - inkább le sem írom az eredményt, csak a tanácsot, hogy te se tedd ezt soha! :P), de ez benne van a pakliban. Fel a fejjel, és arccal a kreativitás felé! :)

2009. máj. 15. 09:33
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a konyhába betettem a lábam kb4 évesen, és mindíg magyarázták hogyan készül ez-az. 8évesen rántotta 10évesen már pörkölt volt ebédre.20 évesen egyedül a gombát nem vállalom be, de gombaallergia miatt nem is gond. Szakácskönyvből sok mindent meg lehet tanulni, de az alapfogásokat szerintem inkább el kell lesni, mert még nem láttam olyan könyvet amiben pl benne van hogyan szedjük le a krumpli héját, úgy hogy maradjon is valami a sárga gumóból.
2009. máj. 15. 12:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

én anuykám már 13 évesen főzte a húslevest, mosott, főzött, vezette a háztartást, 2 kistesójával törődött. na de azok a régi idők voltk :D

én most 14 vagyok, de csak eddig pudingot tudok késziteni, meg egyszerű sütiket. és 2 éve a testvéremmel együtt megfőztük az egész karácsonyi menüt(káposztaleves, hal, krumplisaláta) és be kell vallanom, finommab volt, mint az anyukámé...no vagy szinte ugyan olyan :)

de anyukám egyszerűen FANTASZTIKUSAN FŐZ.

tudom, hogy mindenkinek az anyja receptje izlik a legjobban, de az anyám őstehetség:)

2009. máj. 15. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!