Hogy lehet megtanulni főzni, és te mikor tanultál meg?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok, de bármivel próbálkozok nagyon rossz eredménye lesz, csak a kutya örül neki... Pedig mindent úgy csinálok ahogy le van írva mégse sikerül :( Most kínai instant tésztákon élek, de ez elég unalmas már.
Én anyumtól kérdeztem meg,hogy mit hogy kell,mert összeköltöztem a barátommal albiba,és meg kellett tanulnom főzni!Hazaentem,megcsináltam,ahogy anyum mondta,és jó lett!20évesen tanultam meg,és azóta bővitem a tudást e téren!
22/L
2009. máj. 8. 15:55
2/23 anonim válasza:
szia!
Ami biztos sikerélményt hoz , az a paprikás krumpli.Hiába mondják, azt nem lehet elrontani! :) Hagymát olajon megpirítasz ,beszórod pirospapikával , ráteszed a meghámozott kockára/vagy hasábokra vágott krumplit,összekevered, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöd fedő alatt, míg megpuhul. Lehet olyan állagú is, hogy ha villával megnyomkodod "szétmegy", na akkor gyorsan bele 2-3 db virsli ( ha lehet füstli, mert az pikánsabbá teszi) , még 5 perc rotyogás és kész. Ubival, kenyérrel nagyon fini. Tudom , nem receptet kértél, de laktató, gyors, egyszerű, és még akkor is van íze , ha nincs :) Én is ezzel kezdtem... kicsit víz-színű lett, de én nagyon jól belakmároztam belőle :)
2009. máj. 8. 16:01
3/23 anonim válasza:
én fiu vagyok, és kb 19 évesen kezdtem el főzni rendszeresebben, hogy mindig legyen itthon kaja (mert edzek és nagyon fontos a kajálás), most lettem 21, és mostmár viszonylag régebb óta gyakorlatilag minden egyes nap sütök magamnak húst, meg köretnek rizst vkrumplit. hús többnyire csirkemell, esetleg pulyka, vagy comb darálva, ritkábban marhahús (mert drága). Nem egy nagy konyhaművészet az igaz, de nem is nagy szám a főzés én azt mondom. Van néha hogy nem finom, de mivel csak én eszem ezért ez túlélhető, és tanulok a hibáimból:)
2009. máj. 8. 16:20
4/23 anonim válasza:
Én mindig netről szedem a recepteket. Akár leves, másodikféle, akár süti. Sajna nem mindig sikerül. Az ízzel sosincs baj, viszont vhogy az ételek állaga nem mindig stimmel. Pedig recept szerint csinálom. Persze 20 éves tűzhellyel nem is várhatok csodát :) Nem nagyon tanítottak főzni. Ha elakadok, anyai segítség :) Nekem a habarás, ami nagyon nem megy. Mindig kevés lesz és van, hogy 3-4x kell nekiállnom, hogy kellő sűrűségű legyen az étel :)
2009. máj. 8. 16:21
5/23 anonim válasza:
Jah és 24/l voltam. Rendszeresebben 1 éve főzőcskézek.
2009. máj. 8. 16:23
6/23 anonim válasza:
Vendéglátós suliba jártam, minden héten volt egy nap, amikor gyakorlatra jártunk(főztünk, sütöttünk, felszolgáltunk). Én elég sok mindent ott tanultam meg, persze anyukámtól is ragadt rám csomó minden.
26/l
2009. máj. 8. 17:00
7/23 anonim válasza:
Én szakácskönyvből tanultam meg szintén már felnőttfejjel, amikor elkerültem otthonról, de nekem úgy látszik, szerencsém volt, mert nem voltak ilyen gondjaim. Valaki tapasztalt konyhatündért hívj el, amikor főzöl, többször, hogy többféle étel sorra kerüljön, és hátha ő látja, mit rontasz el. (Mondjuk túl sok rántás vagy nem pirítod elég ideig a hagymát, túlfőzöd a krumplit,a tésztát nem sütöd elég ideig a húst, nem ellenőrzöd, hogy legyen alatta víz a pároláskor,nem elég sós, fűszeres... ezek csak ötletek.) Konkrétan melyik étellel milyen problémád lett?
2009. máj. 8. 17:02
8/23 anonim válasza:
én magamtól,mer érdekelt,mára már 4 éve fözök napi szinten.ha tudoksegitek csak szolj.nem nehéz
2009. máj. 8. 19:41
9/23 anonim válasza:
Véletlenül se könyvből próbálkozz, hanem használd az érzékeidet, kóstolgasd. Aki könyvből süt/főz, az nem is tud főzni.
2009. máj. 8. 19:48
10/23 anonim válasza:
én most tanulgatok 18 évesen!
nekem igazából nincsen ötletem, hogy hogyan lehetne jobban! Szerencsés vagyok, mert eddig minden sikerült, ha nem is elsőre, másodjára igen:) Kitartás:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!