Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék megtanulni főzni....

Szeretnék megtanulni főzni. Ajánlanátok pár ételt? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, a vőlegényemmel élek és szeretnék főzni neki/nekünk. Sajnos nem igazán próbáltam eddig érvényesülni a konyhában. Írjatok nekem olyan ételeket, amikkel könnyen boldogulok, nem igényelnek sok időt, kevés hozzávalóból is megvannak. "Kezdésnek jó." ételeket. Receptnek kimondottan örülök. Köszönöm a segítséget.
2011. júl. 28. 22:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Pl. nagyon egyszerű a rakott krumpli. A krumplit héjában megfőzöd (kb 10-12 db közepes), keményre főzöl 2 db tojást (forrástól számított 10-12 perc). Kell még hozzá valamilyen kolbász, illetve tejföl.

A megfőtt krumplit meghámozod, karikákra vágod, majd a tepsi aljára teszel 1 sort belőle. A tojást és a kolbászt is karikákra vágod, és ráteszed a krumplira. Majd újra egy réteg krumpli, és a tetejére kened a tejfölt. Esetleg, ha szeretitek, akkor tehetsz bele hagymát és szalonnát is, illetve én a tejfölbe szoktam reszelt sajtot is keverni.

Jó étvágyat:)

2011. júl. 28. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Szalonnás tojásrántotta, nagyon egyszerű, és isteni, de feltételezem, ezt meg tudod csinálni.


Vagy az én párom ezt imádja: saláta, paradicsom, uborka, sajt, hagyma: összevágod apróra és nyakon öntöd egy v két tonhal konzervvel, bazsalikommal, oregánóval, egyéb zöld fűszerrel fűszerezed, vajas pirítóssal isteni. Tehetsz bele kemény tojást is.

2011. júl. 28. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Holnap chilis-babot főzök, az is egyszerű.

Kell hozzá kb. 50 dkg darált hús (de lehet kockára vágottból is) 1 doboz kukorica, 1 doboz vörös bab, hagyma, fűszerek.

A közepes fej hagymát összevágod, kevés olajon megpárolod, majd ráteszed a húst. Sózod. Kevergetés mellett, fedő alatt párolod a húst, (kb. 15 perc), majd a fűszerek: ketchup, 1 kis konzerves sűrített paradicsom, bors, chili por (nem lesz erős). Majd beleteszed a lecsöpögtetett kukoricát és babot, kb. 10 percig főzöd még.

2011. júl. 28. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
de ha leírod milyen elképzeléseid vannak, leírjuk hogy kell elkészíteni:)
2011. júl. 28. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:

ÚÚ nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. :) Tetszik mindhárom és el is fogom készíteni őket a jövő héten. Remélem sikerül. :)

Ha főzök ki tésztát, milyen szószt készítsek hozzá?

2011. júl. 28. 22:33
 6/20 anonim ***** válasza:

Paradicsom (sűrített, konzerv)

Hagymát olajon megpirítod, rádobsz egy kis darált húst, oregano, bazsalikom, fokhagyma (szétnyomva), só, bors, amit még gondolsz, amikor a hús már fehér, ráöntöd a paradicsomot. Tehetsz bele felkockázott friss paradicsomot, és gombát is. Tetejére a klasszikus reszelt sajt.

2011. júl. 28. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
Ritkán szoktam saját készítésű szószt csinálni a tésztára. Vannak a "zacskós" vagy üveges alapok, pl. milánói. A megpárolt darált húsra ráöntöm a vízzel kikevert port és még 1 kicsit főzöm.
2011. júl. 28. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:

Ha megtanulod a jó pörköltalap készítést, akkor már nem

fogtok éhenhalni:))

zsírral vagy olajjal, a család szokása dönti el.(én zsírral főzök)

fél kiló disznóhóshoz, lapocka vagy comb egy főzőkanál zsíron megdinsztelek 2 közepes hagymát finomra vágva.egy pici sót teszek rá, majd ,ha egy kis sárgás színt kap egy pici vízzel fedő alatt megpárolom.

utána rádobom a kockára vágott húst, és fehéredésig kevergetem.fedő rá és megvárom, míg saját levét kiadja.

ha ezt elfőtte, akkor teszek rá pirospaprikát kb egy evőkanállal, és kevés vízzel felengedem. csak éppen a húsokat ellepje.

kicsi őröltköményt is teszek bele, és finoman sózom.

egy szem paradicsomról lehúzom a héját,apróra vágom egy szem paprikával együtt. ez is belemegy a pörköltbe.

főzés közben figyelni kell, és mindig csak annyi vízzel pótolni, amennyit elfőtt.

jó sűrű szaftja legyen, ez a lényeg.

ha csirkéből csinálom, akkor a hagymás alapot még tovább párolom, hogy szinte pépes legyen, mert a csirke hamarabb kész.

a hagymás alap kezdete a paprikáskrumplinak, lecsónak, gulyásnak,paprika nélkül a tokányféléknek is.

ha ennek elkészítését kitapasztalod, finomakat tudsz majd főzni.

gombapörkölt, borsópörkölt, tojáspörkölt is nagyon egyszerűek és finomak.

tésztát, rizst hamar megtudod főzni, a nokedli kissé macerásabb.

de krumplival is finomak a pörköltek.

sok sikert és kérdezz nyugodtan:))

2011. júl. 29. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

Hagymaleves:


- 1-2 nagy póréhagyma / 4-5 nagy fej vöröshagyma

- egy l húsleves alaplé (én 1 l vízben 2 kockát elmorzsolok, és kész)

- egy evőkanál margarin

- 2 dl fehérbor

- só, bors

- kenyér, sajt


1. A póréhagymát, vagy a vöröshagymát kb. egy centi vastag karikákra vágod

2. egy lábasban egy evőkanál vajon aranybarnára pirítod

3. felengeded a húsleves alappal, sózod, borsozod

4. fedő alatt főzöd, míg a hagyma megpuhul

5. hozzáadod a bort, elforralod belőle az alkoholt, és kész


Tányérra teszel egy szelet kenyeret (pirítva még jobb), megszórod bőven sajttal, és rámered a forró levest

2011. júl. 29. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

Kecsöpös tejszínes csirke.


- egy fej vöröshagyma

- csirkemell

- egy főzőtejszín

- kecsöp

- só, bors


1. a vhagymát karikára vágod

2. a csirkemellet vékony szeletekre vágod (úgy nézzen ki, mint ha rántott húsnak készítenéd), sózod, borsozod

3. egy tálba öntöd a tejszínt, és kecsöpöt adsz hozzá - itt nem kell pontos mennyiség, színre nézd (én jó sötéten szeretem -> sok kecs. rakok)

4. jénaiba leteszed a csmellet, rá/köré a karikázott hagymát, és az egészet leöntöd a tejszínes szósszal, lefeded

5. sütőben puhára párolod - ez kb. 15 perc, de ellenőrizd, h tényleg megpuhult-e

6. ha megpuhult, a jénai tetőt levéve még piríthatod egy kicsit a husi tetejét


Sült hasábbal kínálod.

2011. júl. 29. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!