Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék megtanulni főzni....

Szeretnék megtanulni főzni. Ajánlanátok pár ételt? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, a vőlegényemmel élek és szeretnék főzni neki/nekünk. Sajnos nem igazán próbáltam eddig érvényesülni a konyhában. Írjatok nekem olyan ételeket, amikkel könnyen boldogulok, nem igényelnek sok időt, kevés hozzávalóból is megvannak. "Kezdésnek jó." ételeket. Receptnek kimondottan örülök. Köszönöm a segítséget.
2011. júl. 28. 22:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Fúha, :) nagyon aranyosak vagytok, hogy így segítetek. :) Köszönöm. :) A tésztáknál ilyenre is kíváncsi volnék, hogy sajtszósz... stb. :)
2011. júl. 29. 09:38
 12/20 anonim ***** válasza:

Tészták:

- túrós - én túró, szalonna, tejföl és porcukor

- tejfölös sajtos

- milánói (mi darált hús helyett 2 doboz, villával összenyomkodott löncsöt teszünk bele, meg még két kis konzerv paradicsom sűrítmény és úgy az üveges mil. ragu és bőven fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal)

- sonkás-tejszínes - megcsinálod a szószt, összekutymolod a tésztával, bőven megszórod reszelt sajttal, és be a sütőbe

2011. júl. 29. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:

Ja, zöldséges máj:

- paradicsom, paprika, újhagyma

- máj


1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágod, a májat szintúgy.

2. Kevés margarinra dobod őket, és kis ideig fedő nélkül pirítod (mi éppen csak átsütjük a májat, úgy szeretjük, ha a belseje leves, de ez emberfüggő).

3. Mikor kész, só, bors (azért a végén, mert kül. megkeményedik a máj)


Kenyérrel esszük, de rizst is főzhetsz ki mellé.

2011. júl. 29. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:

Ja, kimaradtak az alapkaják:

- mákos/diós guba

- tejbegríz, tejberizs

- lecsó - rizzsel, tarhonyával máris kiadósabb

- rántotta, tükörtojás

- sült/rántott cuccok (hús, zöldségek) vmilyen körettel (krumplipüré, tört kr., rizs, saláták)

2011. júl. 29. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 A kérdező kommentje:
Meg arra is gondoltam, hogy tészta, konzerv hal, paradicsom, uborka, még valami zöldség, esetleg majonéz vagy joghurtos salátaöntet. Melyik az a halkonzerv, amiben a halban nincs benne a gerince(vagy az a csontja..)? Milyen zöldségeket mondanátok még ide és milyenféle tésztát?
2011. júl. 29. 16:00
 16/20 Treff 012 válasza:

gyros -én imádom :)nagyon egyszerű


1.csirkemell-filé 2x2 cm vagy nagyobb kockákra majd megsütöd és mikor fehér lesz kebab port kell rászórni majd tovább sütöd míg látod hogy kész lesz.

2.csinálsz mellé salátát mondjuk zacskós saláta meg egy kis ruccola és valami öntet mellé.

3.gyros pitát felmelegíted és beletöltöd


ui:a mennyiség 4 adqaghoz 2-3 csirkemell-filé sali ízlés szerint és remélem találsz pitát ;D

2011. aug. 6. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:

Egzotikus pipi-cici :

a csirkemellet megmosod,4kb egyforma daramra vágod,sózod,borsozod,kicsit állni hagyod.Amíg áll összekevered a következőket : 6evőkanál kechup,3ekanál mustár,3ekanál méz,3-4gerezd zúzott fokhagyma és ha szeretitek a csípőset,akkor 1kávéskanál erős paprika krém mondjuk erős pista.

Ha kész kb négyzet alakú alufóliákat tépsz és minden lapra csöppentessz pár csepp olajat.(mindegy milyen olaj)Ráteszed a húst egyenként 1-et 1-et 1 lapra és elosztod rájuk a kechupos keveréket,majd összezárod fölötte a fóliát,hogy kis batyuk legyenek.Ne lapítsd a húsra,ne gyűrd rá inkább maradjon 1kis levegő a záró csomagolás alatt.Bedobod a sütőbe 1 tepsiben aminek az aljába öntöttél kb 1dl vizet és kb 20percig sütöd,majd kinyitod a kis batyuk tetejét és még 10percig pirítod és már kész is.Adhatsz mellé rizst vagy sült krumplit de mi csak 1Xrű parisalival szoktuk enni.

Parisali: a paradicsomot megmosod,karikákra vágod,lilahagymát megtisztítod,megmosod,karikákra vágod és rászórod a parikarikákra.Az egészet megszórod friss,apróra vágott petrezselyemmel,meglocsolod balzsamecettel és kész is.

2011. aug. 6. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

Karfiol "csőben" sütve: sós vízben puhára (de nem szétesőre) főzni a karfiolt, utána leszűrni.

Tűzálló tálat kivajazni, rátenni a karfiolt.

Tejfölt egész tojással (és esetleg egy kis reszelt sajttal) kikeverni, ezt is kicsit megsózni, és ráönteni a karfiolra. A tetejére tehetsz reszelt sajtot. A sajt sós, ezért ne tegyél túl sok sót a tejfölös keverékbe. Betenni a sütőbe, amikor megpirult, kész. A végén szórhatsz rá apróra vágott petrezsemymet is.

Könnyű vacsoraétel is lehet, de húsokhoz köretként is lehet enni.

2011. aug. 7. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:

Sajtos-tejfölös tészta.


Vizet edénybe töltöd, meggyújtod a tűzhelyet, rá az edényt, felmelegíted a vizet, bele a tésztát, kifőzöd, sót raksz bele, majd leszűröd és tálalod. Sajtot szórsz rá és tejföllel megkened.

2011. aug. 7. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
2011. aug. 7. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!