Szeretnék megtanulni főzni. Ajánlanátok pár ételt? Bővebben lent.
Tészták:
- túrós - én túró, szalonna, tejföl és porcukor
- tejfölös sajtos
- milánói (mi darált hús helyett 2 doboz, villával összenyomkodott löncsöt teszünk bele, meg még két kis konzerv paradicsom sűrítmény és úgy az üveges mil. ragu és bőven fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal)
- sonkás-tejszínes - megcsinálod a szószt, összekutymolod a tésztával, bőven megszórod reszelt sajttal, és be a sütőbe
Ja, zöldséges máj:
- paradicsom, paprika, újhagyma
- máj
1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágod, a májat szintúgy.
2. Kevés margarinra dobod őket, és kis ideig fedő nélkül pirítod (mi éppen csak átsütjük a májat, úgy szeretjük, ha a belseje leves, de ez emberfüggő).
3. Mikor kész, só, bors (azért a végén, mert kül. megkeményedik a máj)
Kenyérrel esszük, de rizst is főzhetsz ki mellé.
Ja, kimaradtak az alapkaják:
- mákos/diós guba
- tejbegríz, tejberizs
- lecsó - rizzsel, tarhonyával máris kiadósabb
- rántotta, tükörtojás
- sült/rántott cuccok (hús, zöldségek) vmilyen körettel (krumplipüré, tört kr., rizs, saláták)
gyros -én imádom :)nagyon egyszerű
1.csirkemell-filé 2x2 cm vagy nagyobb kockákra majd megsütöd és mikor fehér lesz kebab port kell rászórni majd tovább sütöd míg látod hogy kész lesz.
2.csinálsz mellé salátát mondjuk zacskós saláta meg egy kis ruccola és valami öntet mellé.
3.gyros pitát felmelegíted és beletöltöd
ui:a mennyiség 4 adqaghoz 2-3 csirkemell-filé sali ízlés szerint és remélem találsz pitát ;D
Egzotikus pipi-cici :
a csirkemellet megmosod,4kb egyforma daramra vágod,sózod,borsozod,kicsit állni hagyod.Amíg áll összekevered a következőket : 6evőkanál kechup,3ekanál mustár,3ekanál méz,3-4gerezd zúzott fokhagyma és ha szeretitek a csípőset,akkor 1kávéskanál erős paprika krém mondjuk erős pista.
Ha kész kb négyzet alakú alufóliákat tépsz és minden lapra csöppentessz pár csepp olajat.(mindegy milyen olaj)Ráteszed a húst egyenként 1-et 1-et 1 lapra és elosztod rájuk a kechupos keveréket,majd összezárod fölötte a fóliát,hogy kis batyuk legyenek.Ne lapítsd a húsra,ne gyűrd rá inkább maradjon 1kis levegő a záró csomagolás alatt.Bedobod a sütőbe 1 tepsiben aminek az aljába öntöttél kb 1dl vizet és kb 20percig sütöd,majd kinyitod a kis batyuk tetejét és még 10percig pirítod és már kész is.Adhatsz mellé rizst vagy sült krumplit de mi csak 1Xrű parisalival szoktuk enni.
Parisali: a paradicsomot megmosod,karikákra vágod,lilahagymát megtisztítod,megmosod,karikákra vágod és rászórod a parikarikákra.Az egészet megszórod friss,apróra vágott petrezselyemmel,meglocsolod balzsamecettel és kész is.
Karfiol "csőben" sütve: sós vízben puhára (de nem szétesőre) főzni a karfiolt, utána leszűrni.
Tűzálló tálat kivajazni, rátenni a karfiolt.
Tejfölt egész tojással (és esetleg egy kis reszelt sajttal) kikeverni, ezt is kicsit megsózni, és ráönteni a karfiolra. A tetejére tehetsz reszelt sajtot. A sajt sós, ezért ne tegyél túl sok sót a tejfölös keverékbe. Betenni a sütőbe, amikor megpirult, kész. A végén szórhatsz rá apróra vágott petrezsemymet is.
Könnyű vacsoraétel is lehet, de húsokhoz köretként is lehet enni.
Sajtos-tejfölös tészta.
Vizet edénybe töltöd, meggyújtod a tűzhelyet, rá az edényt, felmelegíted a vizet, bele a tésztát, kifőzöd, sót raksz bele, majd leszűröd és tálalod. Sajtot szórsz rá és tejföllel megkened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!