Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi volt a konyhában a legnagyo...

Mi volt a konyhában a legnagyobb siker élményed? Amire büszke vagy?

Figyelt kérdés
Nekem amikor a nagyim azt mondta,hogy finomabb a hús levesem mint az amit ő csinál !!!
2011. nov. 8. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A karácsonyi gyümölcsös sült libám, mert utána a rokonomnak köszönhetően híre ment a városban (kisváros), hogy milyen jól főzök :)
2011. nov. 8. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

1.tojásrántotta

2.zacskósleves

3.tésztafőzés

:D

ez mind sikerült :DDD

2011. nov. 8. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 doboszoli ***** válasza:
100%
A SAJÁT konyhánkban elkészített első pirítós, jó szikkadt kenyérből, kissé avas zsírral megkenve.(anno:1988)
2011. nov. 8. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Igazából több is van.

Életembe először csináltam resztelt májat (egyáltalán májat).Apám azt mondta hogy életében ilyen finom resztelt májat még nem evett.Ez nagyon jól esett.


Anyunak van egy olyan rossz tulajdonsága hogy annak ellenére hogy se főzni, se sütni nem tud, mindig beleköt hogy ezt nem így kell és így nem jó.Na a kakaós csigámat minden kritika nélkül agyon dicsérte, és mindig várja hogy mikor sütök megint.Ez tőle nagyon nagy szó...


Elmentem egy étterembe konyhalánynak.Ott a főszakács mindig dicsért, ez alapból nagyon jól esett.

De a legnagyobb elismerésem az volt tőle, hogy a konyhai személyzet 4 főből állt , 2 szakképzett és gyakorlott szakács(ebből az egyik a főszakács maga), volt egy szakács akinek egyáltalán nem szakács csak ott tanulta meg nem rég, meg én.Sűrün előfordult hogy a nem szakács és én vittünk egy napot ketten, olyankor a 2 szakács volt együtt.Ezt meg jegyezte a nem szakács kolegám hogy miért a 2 szakképzet van együtt meg a 2 kezdő, miért nem 1 szakács 1 kezdő?Erre azt válaszolta a főszakács hogy többet ér velem, mint a másik szakáccsal, mert én jobban értek hozzá.Ez nagyon nagy elismerés volt a számomra.


A család egyik barátja, meg csak úgy hív hogy szakácsok és cukrászok gyöngye. :)

2011. nov. 8. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
15 éve főzök, de rég izgultam annyira mint nemrég, amikor kínait csináltam. A családom nagyon szereti a kínait, de eddig csak pl. kirándulások alkalmával mentünk el kínaiba. A mérce magasan volt, mivel az éttermihez vagyunk szokva, én meg rögtön 2 félét is bevállaltam + mellé köretnek a tojásos sült rizst, amit szintén sosem csináltam. Egyöntetű vélemény volt, hogy bőven megüti az éttermi szintet! :-)))
2011. nov. 9. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

Az olyan ételek, amiket én megkóstolni sem vagyok hajlandó, ezek elkészítése mindig nagyobb kihívás, mert egy sütő-főző emberke önkéntelenül kóstolgat közben. Ilyen a resztelt máj és a szalontüdő, na meg a pacal. Nem csinálok ilyesmit sűrűn, 1-2 évente egyszer az egyiket, de jól szokott sikerülni családom férfitagjai szerint :)


Büszke vagyok minden olyan ételre is, amit saját szájíz szerint megváltoztattam, és nagyobb sikerük van így.


Életem első kelt tésztája, amiből lekváros buktát készítettem, még melegen, ebéd után elfogyott, pedig jutott mindenkire 3 darab legalább. Életem első tortája pedig egy hólabda torta volt, abból mindenki kétszer kért, másnapi ebéd után pedig el is fogyott.

2013. jan. 7. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!