Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg pudingporom van...

Rengeteg pudingporom van itthon. Vaniliás, grízes, epres. Mit lehetne belőle készíteni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 09:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok sütihez kell pudingpor.

De a legegyszerűbb: sütsz egy nagyon egyszerű vizes piskótát, megfőzöd a pudingot, és belerakod krémként. :D

2009. máj. 7. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Angol szelet.


Hozzávalók a tésztához:


3*2 db tojás

3*10 dkg porcukor


3*8 dkg vaj


3*1 evőkanál tej


3*késhegynyi szalakáli


3*3kanál pudingpor-barna-sárga-piros+3*5dkgliszt



A krémhez:


20 dkg vaj


20 dkg porcukor


1 csomag vaníliás pudingpor


2,5 dl tej



A mázhoz:


20 dkg cukor


2 evőkanál kakaó


3-4 evőkanál forró víz


5 dkg vaj



Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját, a porcukrot és a vajat habosra keverjük. A szalakálit feloldjuk a tejben, majd hozzáadjuk a puding+lisztet és a tojáskrémet, illetve a tojások kemény habját. A 3 masszát 3 részben sütjük.Ezeket nem túl forró, előmelegített sütőben kell megsütni. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tejben megfőzött, majd kihűlt pudingot a vajas krémhez adjuk. A tetejére összeállítjuk a máz hozzávalóit.



Fanta szelet:


Hozzávalók:


Tészta:


6 tojás


6 evőkanál kristálycukor


4 evőkanál liszt


2 evőkanál kakaó


1 csomag sütõpor


1 dl étolaj


Krém:


50 dkg túró


25 dkg sütőmargarin


25 dkg porcukor


Zselé:


7 dl fanta szénsavas üdítõ


2 evőkanál cukor


2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítése: A tésztához a hozzávalókat kikeverjük, közepes tûznél kisütjük. Kihûtjük.

A krém hozzávalóit habosra keverjük, hûtõbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítõben elkeverünk 2 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingport. 5 dl üdítõt felhevítünk és hozzákeverjük a pudingos üdítõt. Együtt fõzzük, majd hûlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.

Ha minden hozzávaló kihûlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet majd rásimítjuk az üdítõs pudingot.

Egy kis idõre még hûtõbe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk.


Nagyon dekoratív sütemény.



Hozzávalók: 2 nagy csomag keksz (Albert a legjobb);

Krém: 4 kanál liszt, 4 kanál csokis vagy vaníliás pudingpor, 4 kanál kakaó, 6 dl tej.

Ezeket simára keverjük, 15 percig állni hagyjuk.


50 dkg Ráma margarint 30 dkg cukorral és 1 dl erős kávával felfőzünk (lehet Nescafé is). Összekeverjük az előző masszával és sűrűre főzzük. Melegen tölthetjük, bevonjuk, kókuszreszelékben meghempergetjük. 24 órát pihentetjük. Ferdén vágjuk fel!


elég sok lesz belőle. Ferdén vágva szép csíkos lesz. Nagyon finom!


Lehet más színű is, akár vegyes, és a kókusz elmaradhat.



Pudingporral lehet almalevest, almaszószt is sűríteni.


Ha van maradék tojásfehérje, lehet hamis madártej, akár ízes, öntet aranygaluskához.

2009. máj. 7. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

Pudingos süti: (a recept Amerikától van!)

· 4 tojás

· 22 dkg cukor

· 1 dl tej

· 1 dl olaj

· 25 dkg liszt

· 1 sütőpor

· 1 vaníliás cukor

Krémhez:

· 5 dl tej

· 1 csomag pudingpor

· pár kanál cukor

A tetszés szerinti ízesítésű pudingport megfőzzük. Lehet bele mazsolát is tenni.

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tojást nem kell szétválasztani. Lisztezett tepsibe rakjuk, majd a pudingból kanállal csíkokat szaggatunk a tésztára. Közepes hőfokon, kb. 25percig sütjük

2009. máj. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A fanta tetejéhez jó az epres por is piros üdítővel.
2009. máj. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Pudinggal töltött kelt buktát. Az minden reggelire elmegy.
2009. máj. 7. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi a gyümölcslevest mindig pudingporral készítjük, csak vigyázz vele, mert jól besűríti. Nagyjából 8 adag leveshez kell 1 csomaggal.
2009. máj. 7. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

En kettot is tudok neked mondani, amivel hamar kiuritheted a pudingpor keszleted :D

1.fogsz egy ozgerinc format es 3 kulonbozo szinu fott pudingot beleontesz, majd lehutod, es amikor kiforditod, akkor egy ilyen szeletelheto vicces-szines "sutit" kapsz (nalunk tesom gyerkocei imadjak)

2.megfozod az osszes fajta pudingot es kisebb talkakba teszel egy kis kexet/babapiskotat az aljara, es erre ilyen mindenfele veletlen sorrendben szinesre megint, raontod a pudingot, lehutod.

Ezt aztan vagy ebed utan vagy uzsira el csemegezitek, vagy lehet am ajandekozni baratoknak is, meg ha jon valaki hirtelen, gyorsan meg lehet kinalni valamivel :D

Udv

2009. máj. 7. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Papagájtészta!
2009. máj. 7. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tortát szoktam csinálni belőle. Rétegenként más-más pudingot öntök a tortaformába és hagyom megdermedni. Egy kis zselatint is szoktam belekeverni hogy nehogy szétessen.
2009. máj. 7. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a "zebra-pudingot".

Biztosan van otthon hosszú,vastagabb pohár. Elkezdem sorban főzni a pudingokat.Eltervezem, hogy milyen színűeket fogok használni. Megfőzöm az elsőt,beleszedem a pohárba,elmosom az edényt,addigra megmered az első réteg.Jön a kövezkező másik szinű.Főzöm,rakom,mosogatok......., amennyi elfér a pohárban.Én általában 4 féléből készítem. Ha az utolsó is megdermedt, be a hűtőbe.Jönnek a vendégek, hab, kis reszeltcsoki, meggy a tetejére, de előtte a flakonból nyomok a puding közepébe is. Mi szeretjük.

2009. máj. 7. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!