Egészséges, gyors, egyszerű és finom ételek?
Három kisgyerek mellet!
Köszi, ha segítetek!
rakott zöldségek
sült hús salátával
Köszönöm!
Természetesen nem zacskóslevesekre gondoltam...
Nyilván, ha egészséges, természetes és friss alapanyagokbó készítek ételt abból nagyon rossz nem sülhet ki. De most itt nem ez volt a kérdés...
Hanem az, hogy ilyen alapanyagokból milyen ételeket lehet főzni amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és még finomak is!
ma 21:58!
Köszi! Nem ismertem ezt az újságot, de megfogom nézni!
pl egy töltött cukkni-darált sovány hús/pulyka v sertéshús, rizzsel, fűszerekkel, tojással összedolgozod, kikaparod a cukkni belsejét beletöltöd, majd rá egy kis bazsalikom, hagyma, paradicsom, gombakarikák és reszelt sajt vagy ha szereted tejföl/joghurt is mehet a tetejére nagyon finom lesz elhiheted:) de ugyanezt tudod csinálni krumplival, hagymával, padlizsánnal, paradicsommal stb
rakött zöldségel-pl karfiol, bab stb
főzelékek párolt husival, pulykapörkölttel, főtt tojással
tejberizs gyümölcskocsonyáal-kicsik biztos szeretik:)
zöldségleves, paradicsomleves, tojásleves, gyümölcsleves
rizskoch
párolt, nyers zöldségek, hússal, hallal
töltött paprika, székelykáposzta, paprikáskrumpli
lecsó tarhonyával, rizseshús, rizs/krumpli pörkölttel(gomba, tojás, borsó vagy sovány husiból)
tészták hússal, zöldséggel, túróval, mákkal
bolognai sok paradicsommal, gombával
túrógombóc
mákosguba
zabkása pudinggal
Krumplifőzelék
Tökfőzelék
Lecsó
Paradicsom leves
Zöldség leves
Rántott csillagtök (vagy akármilyen tökféle) petrezselymes krumplival, mellé a tányér szélére rakva a felcikkezett paradicsom. Az egész csupa vitamin, a színhatás miatt "eteti magát".
Bármilyen sült, vagy párolt husi belerakva egy kis lecsó-alapba, köretként főttrizs vagy főtt tészta.
ha finom, gyorsan osszedobhato kaja kell en ilyeneket szoktam pl:
rizs + borsoporkolt
krumplipure sok tejfollel + hus vagy rizs naturan (ilyen grillezett hatasu)
rizs + tejszines kukorica ontet (konzerv kukoricabol csak osszefozom a tejszinnel es keves szerecsendioval izesitem) szerintem a gyerekek szeretnek :)
lencsesalata (ha nagyon gyorasn kell akar konzervbol is, csak piritasz nagyra vagott hagymat, rarakld a lencset, kis sot es talalaskor keves mustart)
teszta + dio vagy mak es lekvar
rakottkrumpli, ez mondjuk macerasabb de a sutoben sult krumpli is finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!