Milyen finom és egészséges (! ) ételrecepteket tudtok?
szerintem az a lényeg, hogy megismerd, milyen az ételek tápanyagtartalma, azaz mennyi zsír, fehérje és szénhidrát van bennük - ezek adják az ételek kalóriatartalmát is.
ha áttanulmányoztad, máris fogod látni, melyek azok az alapanyagok, amelyekkel szabadon garázdálkodhatsz - és onnan a határ a csillagos ég. főzni jó, izgalmas utazás vár rád :)))
első kettő voltam. zöldségekből kiváló pástétomokat lehet készíteni, melegszendvicskrémként barna kenyérre kenni, rászórni sajtot, és meggrillezni :)
mondok egy receptet, amit nemrég csináltam:
Csicseriborsó krém, más néven humusz
265 g (1 doboz konzerv) csicseriborsó
50 g szezámmag
1 gerezd fokhagyma
0,5 tk. köménymag
1/2 citrom leve
só
1/2 csésze víz.
A borsót lecsepegtettem, leszűrtem, majd összeturmixoltam a fentieket.
Tálaláskor megszórtam pirospaprikával, metélőhagymával és olívaolajjal, és pirítóst adtam hozzá.
Nyers zöldségekhez lehet csinálni mindenféle mártogatósokat (sajtos, kapros, zöldfűszeres). Sajtoshoz mondok egy végtelenül egyszerűt: tejfölt vagy natúr joghurtot kikeversz krémsajttal (ami műanyag hurka alakú), teszel bele petrezselymet, és kész. A sajt helyett tehetsz bele natúr túrót és kaprot is, egy kis sóval. Sárgarépát hosszában 3-4 cm-es hosszúságra darabolsz, és belemártogatod. Más nyers zöldséggel is fogyaszthatod.
Annyi ilyen szakácskönyv van, biztos találsz kedvedre valót akár a könyvesboltban, akár könyvtárban, akár a neten.
Natur joghurtba vagy kefirbe, fél citrom levét, 1 tk ételízesitőt, borsot, rozmaringott, bazsalikomot elkeversz
ebbe csirkemellet vagy pár kis combot, szárnyat bepácolsz pár órára, olajozott tepsibe zutyintod az egészet alufoliával lefedve 30-40 sütöd.
Bocsi nem olvastam hogy zöldségeket ennél,
1 doboz kukorica, 1 doboz zöldborsó, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 paradicsom szeletelve,
5 ek majonéz, 1 ek mustár, 3 ek tejföl, só, bors.
A hozzávalókat jól összekeverjük, az öntetetett a zöldségekkel eldolgozuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!